– Denne boken er en av mange kokebøker fra Jamie Oliver, og jeg synes ikke den skuffer! Det er en bok med mange fristende oppskrifter, og de er enkle å få til! Her er det ikke noe jåleri, men god almenn mat! Absolutt å anbefale!
The Naked Chef
Offers a simple approach to food preparation and features more than 120 recipes that combine bold flavor and fresh ingredients. Les mer
Medlemsvurdering:
Denne boken er en av mange kokebøker fra Jamie Oliver, og jeg synes ikke den skuffer! Det er en bok med mange fristende oppskrifter, og de er enkle å få til! Her er det ikke noe jåleri, men god almenn mat! Absolutt å anbefale!Stylefood
Detaljer
- Forlag
- Hyperion Books C/O Little Brown & Co
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Engelsk
- Sider
- 249
- ISBN
- 9780786866175
- Utgivelsesår
- 2000
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– Jeg vet ikke hvor mange kokebøker jeg har i hylla hjemme, men det er mange, og ingen kommer i nærheten av Jamie Olivers "The Naked Chef". Når det kommer til bøker om matlaging, så finnes det hundrevis av dem på markedet og vi ender opp med å kjøpe en ny hver måned, i håp om å finne nye ideer. Det som er så unikt med Olivers bok, er at han tar det fra grunnen av og gir deg et instrument til å kunne sette sammen retter på egenhånd. Som mann er dette sårt tiltrengt, siden jeg kan lage fancy retter jeg har funnet på nettet eller i en av mine mange bøker, men jeg kan ikke lage store middagsretter eller lage hjemmelaget brød. Oliver har endret hvordan jeg ser på matlaging og det er en fryd å tenke på det nå, det som før var et ork. Kjøp boken og gled deg til å tilbringe litt tid på kjøkkenet (for det kreves mindre enn du tror)!
– "The naked chef" er den første av Jamie Oliver-bøkene og også den som best får fram den friskheten og orginaliteten som var unge Olivers varemerke. Boka som er delt inn i kapitler som tar for seg forskjellige typer mat virker som en god basiskokebok som er alt annet enn kjedelig. Oliver setter et friskt og herlig upretensiøst preg på alt fra enkle retter til mer avansert cuisine. Det er de gode råvarene som er i fokus i denne boka, den får virkelig fram at matglede - for gourmeten, gourmanden og lekmanden - ikke trenger å være avhengig av avanserte metoder og mange ingredienser. Skal du bare ha en kokebok er dette det riktige valget!
– Jamie Olivers første bok, the naked chef, er en fristende bok med et røft innhold, både for øyne og gane. En ung kokk betyr ikke nødvendigvis slurvete matlaging, men i dette tilfellet gjør det det, men ikke til det negative! Oliver kan for eksempel si at man skal ha to store klatter med smør, eller bare to klatter (hva er forskjellen?). Denne litt rufsete måten å lage mat på, er veldig kjekk å tillegge seg, for det er jo ikke alltid at det er like viktig med alle grammene, verken den ene eller den andre veien. Boken har en god innholdsfortegnelse som gjør alt lett tilgjengelig for den kokkelerende. Stikkordsregisteret bak i boken er glimrende og svært utfyllende. Et lite minus kommer ved at de fleste oppskriftene krever litt utradisjonelle ingredienser, som man ikke umiddelbart har fra før av. Hva er for eksempel kaffirlime-blader? Slike eksotiske ingredienser gjør på den andre siden oppskriftene mer eksotiske, og man blir kanskje fristet til å prøve nye ting ved å kikke i denne boken. Pluss for meget fine illustrasjoner som både er inspirerende og forklarende. Anbefales dersom man vil prøve noe nytt og utradisjonelt!