Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hobbiten, eller Fram og tilbake igjen

En praktfull Hobbiten-utgave illustrert av Tove Jansson, nå for første gang på norsk!

Hobbiten Bilbo Lommelun lever et bedagelig liv i Hobsyssel, og det er sjelden han beveger seg lengre enn til spiskammeret. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 1 virkedag
En praktfull Hobbiten-utgave illustrert av Tove Jansson, nå for første gang på norsk!

Hobbiten Bilbo Lommelun lever et bedagelig liv i Hobsyssel, og det er sjelden han beveger seg lengre enn til spiskammeret. Så en dag banker det på døren. Trollmannen Gandalv og 13 dverger vil ha Bilbo med på en reise «frem og tilbake igjen». Snart kommer det frem at målet for reisen er å røve den veldige skatten som voktes av dragen Smaug, og den fredelige Bilbo må finne frem egenskaper han ikke ante han hadde for å komme seg helskinnet gjennom eventyret.

Dette er en bok som passer for alle fra skolealder og oppover. Som høytlesningsbok for de minste, som egenlesing for de eldre, og med eldre mener vi alle som er glad i eventyrlige historier!

Medlemsvurdering:
Dette er den første boken fra Midgard av J.R.R. Tolkien. Her blir man kjent med en Hobbit ved navn Bilbo. Han møter en dag trollmannen Gandalf og dermed starter dette fantastiske eventyret. Dagene etterpå står det fullt av dverger på døren hans og inviterer ham med på skattejakt. Dvergene hadde for lenge siden et rike ved Ensomhetsfjellet, hvor de fant stor rikdom. Men en dag kom en drage ved navn Smaug og jaget dem ut, slik at de mistet den store skatten sin. Dvergene planlegger å stjele tilbake skatten fra Smaug ved hjelp av et kart som Gandalf har funnet som viser en hemmelig dør inn til Ensomhetsfjellet. Dermed drar Bilbo ut på eventyr, og her møter han alle slags skapninger og møter den ene faren etter den andre. Dette er forløperen til "Ringens herre"-bøkerne, og jeg anbefaler at du leser denne først, på grunn av at en del av historie starter her. Dette er en fantastisk bok som er lettlest og spennende.

mORTA

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Tiden
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
333
ISBN
9788210059544
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
The hobbit, or there and back again
Format
25 x 18 cm
Serie
Hobbiten

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

m
mORTA – 31.08.2009

– Dette er den første boken fra Midgard av J.R.R. Tolkien. Her blir man kjent med en Hobbit ved navn Bilbo. Han møter en dag trollmannen Gandalf og dermed starter dette fantastiske eventyret. Dagene etterpå står det fullt av dverger på døren hans og inviterer ham med på skattejakt. Dvergene hadde for lenge siden et rike ved Ensomhetsfjellet, hvor de fant stor rikdom. Men en dag kom en drage ved navn Smaug og jaget dem ut, slik at de mistet den store skatten sin. Dvergene planlegger å stjele tilbake skatten fra Smaug ved hjelp av et kart som Gandalf har funnet som viser en hemmelig dør inn til Ensomhetsfjellet. Dermed drar Bilbo ut på eventyr, og her møter han alle slags skapninger og møter den ene faren etter den andre. Dette er forløperen til "Ringens herre"-bøkerne, og jeg anbefaler at du leser denne først, på grunn av at en del av historie starter her. Dette er en fantastisk bok som er lettlest og spennende.

T
TM – 01.06.2009

– I og med at "Hobbiten" var en av de første bøkene jeg leste som barn, har Tolkiens historie om hobbiten Bilbo blitt en av mine absolutte favorittbøker. Jeg er en stor tilhenger av "Ringdrotten", og ble derfor kjempeglad av å oppdage at også "Hobbiten" kom i nynorsk utgave. I denne utgaven er språket rikt, spennende og annerledes, og det må sies at oversetter Eilev Groven Myhren har gjort en formidabel jobb med å gi oss denne historien på nynorsk. Handlingen dreies rundt Bilbo Lommelun, som sammen med en gjeng dverger og Gandalv, legger ut på en reise for å finne en skatt og kjempe mot en livsfarlig drage. Her blir vi også kjent med orkene, også de kjent fra "Ringenes Herre". Dette er en fantastisk bok, som jeg nærmest vil befale at alle eier i samlingen! Litt dyr i pris, men verd det!

L
Lill – 30.03.2009

– I Tolkiens "Hobbiten" blir vi presentert for unge Bilbo. En typisk hobbit; glad i mat og ro og grønne enger, som det aldri ville falle inn å gjøre noe eventyrsk. I hvert fall fram til en dag trollmannen Gandalf står på døra, og det snart ankommer 13 dverger. Gandalf gir Bilbo et ganske brutalt dytt mot ytterdøra, og før Bilbo vet ordet av det er han på vei sammen med dvergene mot dragen Smaug og dens skjulte skatter. På veien møter de alver, troll, edderkopper, og ikke minst en skummel skog og et uoverkommelig fjell - hvor en drage ligger og venter på dem. Dette er en bok som alle burde lese.

H
Halfdan – 10.09.2006

– Ringenes herre er et verk som ikke har gått upåaktet hen de siste årene. Det mange kanskje ikke vet, er at Hobbiten er forløperen til Ringenes Herre. Her kan man høre om ferden til Bilbo og hvordan han fikk tak i ringen. Turen er meget spennende og inneholder både drager og andre lumske vesener. Det topper seg selvsagt når Bilbo møter Gollum, som er den opprinnelige eier av ringen. Etter å ha hørt Hobbiten er det lettere å forstå mye av det som skjer i Ringenes Herre, spesielt det som handler om Gollum. Dette er en flott intro, som kan leses både før og etter Ringenes herre-bøkene. Kanskje Hobbiten sin målgruppe er mer barn enn hva som er tilfellet i Ringenes herre, men uansett får man gode opplysninger om hva som skjedde før kampen om ringen begynner. Dette er en lyd-cd så man slipper til og med å lese selv.

s
ste – 01.12.2005

– "Hobbiten" skrevet av J.R. Tolkien er en bok som alle som liker å lese eventyr bør lese. Fra og med første side kommer man inn i en eventyrverden uten like, og man drømmer seg bort helt til bokens slutt.
Det er en absolutt passende blandning av humor og spenning, noe som gjør at man i full fart blir kjent med både Bilbo, som er hoverpersonen i boka, og dvergene som følger Bilbo på eventyr. Dette fører til at man ikke blir lei, og man vil følge dem til siste slutt. Forfatteren skildrer miljøet i boka veldig godt, både naturen, og mellom hobbiter og dverger. Det negative med boken er at den blir veldig langtekkelig, og forfatteren gjentar seg selv mye, noe som gjør at man gjerne vil hoppe over noen setninger, siden man allerede vet hva som blir skrevet, men alt i alt er dette en bok jeg vil anbefale på det sterkeste.

;
;o) – 13.08.2005

– Man skulle ikke tro at Tolkien skrev "Hobbiten" til sine syke barn. Det er en fantastisk bok som inneholder alt et eventyr skal inneholde. Men samtidig er den så langt borte fra alle eventyr du noen gang har hørt.
Hobbiten Bilbo blir overtalt til å bli med et følge av dverger på deres eventyr for å kjempe mot dragen Smaug som hadde stjelt alle skattene deres, og drevet dem bort fra hjemmet deres. På ferden må Bilbo kjempe mot troll som vil spise ham til middag, og orker som hoder til langt inne i fjellene. Han møter Gollum, og får tak i Ringen. Han må redde dvergene som er tatt til fange av kjempeedderkopper, og siden skogsalver. Han finner krefter i seg selv som han ikke viste at fantes!
"Hobbiten" er den beste forjengeren en bok kan ha, og den er virkelig til å annbefale! Vist du likte "Ringenes Rerre" vil du like denne boka også!! Jeg elsker den!!!

;
;o) – 08.08.2005

– "Hobbiten" av J.R.R.Tolkien er en fantastisk bok om hobbiten Bilbo som blir overtalt til å bli med 13 dverger og 1 trollmann ut på eventyr. Eller, rettere sagt så tror Bilbo at det er 13 dverger og 1 trollmann. Og det er dette følget som legger av sted for å kjempe mot drager for å vinne tilbake ddvergenes gull! Men etter en stund forlater Gandalv, trollmannen, dem. Det var aldri hans hensikt å være med på hele turen. Det er ikke hans eventyr.
Eventyret viser seg fort å være farligere og mer slitsomt enn den lille hobbiten noen gang hadde kunnet forestilt seg, og han lengter stadig vekk tilbake til hobbithullet sitt. "Hobbiten" er den beste forgjenngeren til "Ringenes Herre" noen kunne ha skrevet. Du får vite hvordan Bilbo får tak i Ringen, og hvordan han møter trollene han senere forteller Frodo om, og hvordan han kom til Kløvendal første gang.
Boken har alle teikn på et eventyr, men Tolkien har en så spesiell måte å skildre alt på så det blir alikevel helt nytt. At boken ble til som en historie til hans syke barn er helt utroli!!!

A
ArenZ – 11.07.2005

– One of the best children's novels ever written, The Hobbit is a wonderful tale of Wizards, Dwarves, Elves, Dragons and of course Hobbits. The Hobbit is Bilbo Baggins and we follow his adventures as he journeys to the Lonely Mountain with Gandalf the Wizard and twelve dwarves. It is a tale where Bilbo discovers that adventures aren't so bad after all, and the Dwarves discover that there is more to Mr. Baggins than meets the eye. Although the Lord of the Rings is a sequel of sorts to the Hobbit, the Hobbit is a children's book and is written in a much different style than LOTR.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hobbiten, eller Fram og tilbake igjen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv