Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Om erstatningsrett

med utgangspunkt i tekster av Peter Lødrup

Boken omhandler reglene for erstatningsansvar når skade er voldt utenfor kontraktsforhold.

Fremstillingen tar for seg de alminnelige vilkårene for erstatningsansvar og utmålingen av erstatningskravet, basert på både lovfestet og ulovfestet rett. Les mer

739,-
Sendes innen 1 virkedag
Boken omhandler reglene for erstatningsansvar når skade er voldt utenfor kontraktsforhold.

Fremstillingen tar for seg de alminnelige vilkårene for erstatningsansvar og utmålingen av erstatningskravet, basert på både lovfestet og ulovfestet rett. Generelle utviklingstrekk på formuerettens område er mer lovregulering, reguleringstetthet og flere typer lovregulering. Samtidig utfører nå private aktører kontroll- og tilsynsoppgaver som tidligere var offentlige, og skillet mellom offentlige og private aktører viskes dermed til en viss grad ut. Fremstillingen behandler etablerte erstatningsrettslige problemstillinger både i lys av disse utviklingstrekkene og i lys av nyere rettspraksis. Det er primært norske rettsregler som behandles, men også europeiske aspekter trekkes inn.

Boken er en videreføring av arven etter Peter Lødrup og er en moderne utgave av erstatningsretten. Lødrups bok var skrevet som lærebok til erstatningsrettfaget til første avdeling ved Det juridiske fakultet i Oslo. Denne fremstillingen har samme utgangspunkt, men stoffet er i stor utstrekning bearbeidet og videreutviklet utover kravene til en lærebok, og henvender seg også til dommere, advokater og andre som arbeider med erstatningsrettslige spørsmål.Forord og innholdsfortegnelse Om erstatningsrett(pdf, 140,18 kB)

Detaljer

Forlag
Gyldendal juridisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
397
ISBN
9788205431232
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Om erstatningsrett
Format
25 x 17 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Om erstatningsrett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv