Folk flest er gode

; Guro Dimmen (Oversetter)

«Dette er akkurat hva 2020 trenger: En bok om at alt kan bli bra igjen fordi menneskene innerst inne er gode.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5
Menneskene er dyr, sa kongene. Syndere, sa prestene. Egoister, sa både økonomene og biologene. I flere århundrer har vestlig kultur tatt utgangspunkt i at mennesket er fordervet. Og når vi antar at folk flest er onde, gjør vi også dårlige politiske og økonomiske valg. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Kommer til lager 15.05.21

Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Kommer til lager 15.05.21

Om boka

Menneskene er dyr, sa kongene. Syndere, sa prestene. Egoister, sa både økonomene og biologene. I flere århundrer har vestlig kultur tatt utgangspunkt i at mennesket er fordervet. Og når vi antar at folk flest er onde, gjør vi også dårlige politiske og økonomiske valg.Men hva om vi hele tiden har tatt feil? I denne boka samler Rutger Bregman nyere forskning innen psykologi, økonomi, biologi og arkeologi. Han tar oss med på en reise gjennom historien og gir nye svar på gamle spørsmål. Hvorfor var det akkurat vår art som erobret verden? Hvordan forklarer vi våre største ugjerninger? Og har vi innerst inne en tilbøyelighet til det gode eller det onde?I en bok som er blitt kalt både øyeåpnende og revolusjonerende, tegner Bregman et positivt bilde av våre iboende egenskaper. «Folk flest er gode» omskriver ikke bare historien, den kaster også et nytt, mer håpefullt lys på fremtiden.

Fakta

Anmeldelser

«Dette er akkurat hva 2020 trenger: En bok om at alt kan bli bra igjen fordi menneskene innerst inne er gode.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Merk dere navnet, Bregman kan meget vel ha skrevet den nye Sapiens. ... en forfriskende bok. Den baner vei for det som kan vise seg å dominere tankesettet det neste tiåret.»

, A-magasinet

«Boken utfordret meg og fikk meg til å se menneskeheten fra et nytt perspektiv.»

«Anbefales enormt, høyt og hjertelig!»

«Rutger Bregman river deg med. Og han snur alle fordommene dine på hodet.»