Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Måtehold i grådighetens tid

Aktuell hverdagsfilosofi i vårt forbrukssamfunn: Henrik Syse graver frem igjen den gamle, men samtidig så aktuelle dyd - måtehold. Han er overbevist om at et samfunn som tar til seg - og øver seg opp i - måtehold og moderasjon, vil kunne møte fremtiden med langt større trygghet enn et samfunn som gir seg hen til ureflektert nytelse. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager
Aktuell hverdagsfilosofi i vårt forbrukssamfunn: Henrik Syse graver frem igjen den gamle, men samtidig så aktuelle dyd - måtehold. Han er overbevist om at et samfunn som tar til seg - og øver seg opp i - måtehold og moderasjon, vil kunne møte fremtiden med langt større trygghet enn et samfunn som gir seg hen til ureflektert nytelse.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
139
ISBN
9788202601799
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
18 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

N
NL – 18.08.2009

– Ei lita og tilsynelatande uskuldig bok, dette. Men innhaldet er nok eigna til å framkalle mange slags ulike reaksjonar, og kanskje også kjensler. I vårt samfunn er det nemleg ikkje vurdert som OK å meine at andre har for mykje. At andre er for ukritiske. At andre burde vise meir måtehald. Men det er nettopp det Henrik Syse seier her. Ikkje berre til eller om "andre", men til oss alle. Sjølv nikka eg meg gjennom boka, og tenkjer at viss denne får mange mange lesarar, kan det hende me vil sjå ei endring i samfunnet vårt. I landet vårt. Samtidig ser eg at denne boka for enkelte kanskje ville bli ein einaste lang provokasjon - men desto meir spanande. Eg anbefaler boka, og sjølv om du ikkje er interessert i filosofi - pløy deg gjennom dei innleiande sidene med filosofisk stoff, for det er høgst relevant.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Måtehold i grådighetens tid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Anne Frank

María Isabel Sánchez Vegara
Innbundet 
181,- 199,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv