Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Profesjonsetikk

om etiske perspektiver i arbeidet med mennesker

Forfatterne diskuterer hva profesjonsetikk er og viser sammenhengen mellom moralsk ansvarlighet og utvikling av profesjonell dømmekraft.

Mer kontroll, standardisering og stykkprisfinansiering blir ofte lansert som tiltak for å øke kvaliteten på offentlige tjenester. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Forfatterne diskuterer hva profesjonsetikk er og viser sammenhengen mellom moralsk ansvarlighet og utvikling av profesjonell dømmekraft.

Mer kontroll, standardisering og stykkprisfinansiering blir ofte lansert som tiltak for å øke kvaliteten på offentlige tjenester. Forfatterne av denne boka er kritiske til denne utviklingen og peker på at de etiske og moralske utfordringene som møter enhver som arbeider med mennesker, også krever et profesjonelt skjønn og en faglig vurderingsevne. Etikk og moral i møte med pasienter, klienter, brukere og elever kan ikke forankres bare i det politiske oppdraget som profesjonene har, men også i den etiske fordringen som melder seg i møtet med den andre, ansikt til ansikt.

Forfatterne peker på respekten for enkeltmenneskets integritet, også kalt for menneskets urørlighetssone, og på nødvendigheten av å kunne anerkjenne forskjellige livsformer i en pluralistisk kultur.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
149
ISBN
9788215019406
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Profesjonsetikk
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Profesjonsetikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv