BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Pyrrhos og Cineas ; Tvetydighetens etikk

Et sentralt tema i Simone de Beauvoirs tenkning er spenningen mellom den ontologiske friheten og de begrensninger situasjonen setter. Hennes hovedverk Det annet kjønn (Le Deuxième Sexe, 1949) handler om frihet og gjensidighet, undertrykkelse og individuelt ansvar. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Et sentralt tema i Simone de Beauvoirs tenkning er spenningen mellom den ontologiske friheten og de begrensninger situasjonen setter. Hennes hovedverk Det annet kjønn (Le Deuxième Sexe, 1949) handler om frihet og gjensidighet, undertrykkelse og individuelt ansvar. Her drøftes forholdet mellom kjønn, eksistens, immanens og transcendens. Den eksistensialistiske etikken som ligger til grunn for Det annet kjønn ble utviklet gjennom to moralfilosofiske tekster: Pyrrhus et Cinéas (1944) og Pour une morale de l'ambiguïté (1947). De to tekstene er tett forbundet. Sammen danner de et filosofisk utgangspunkt som Beauvoir langt på vei holdt fast ved gjennom hele sitt forfatterskap. I denne boken inngår begge.

I Pyrrhos og Cineas reflekterer Beauvoir over vårt møte med den andre. Angår andre mennesker meg? Hvem er egentlig min neste? Kan vi handle og tale på andres vegne? Kan vold legitimeres?

I Tvetydighetens etikk er hun opptatt av forholdet mellom frihet, ansvar og sitasjon. Her introduseres begrepet moralsk frihet. Et slikt frihetsbegrep muliggjør ontologisk frihet samtidig som sitasjonen tillegges vekt.

Simone de Beauvoirs tekster utvider og utdyper vår forståelse av den filosofiske eksistensialismen. Hun viser at det er mulig å skape en etikk med utgangspunkt i eksistensialisme, noe flere har hevdet at ikke lar seg gjøre.

Innledning ved Tove Pettersen.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
180
ISBN
9788253044286
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Pour une morale de l`ambiguïté, suivi de Pyrrhus et Cinéas
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pyrrhos og Cineas ; Tvetydighetens etikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
349,- 399,-
 

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
 

I går

Agota Kristof
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv