Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Russland blir til

fra vikingene til Ivan den grusomme

Hvorfor er Russland så forskjellig fra det øvrige Europa? Hvorfor har demokratiet hatt så store vanskeligheter med å slå rot i den russiske jord? Hvorfor anser russere flest seg som ulike fra oss øvrige europeere? Skal man nærme seg et svar, må man gå til historien. Les mer

299,-
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
Hvorfor er Russland så forskjellig fra det øvrige Europa? Hvorfor har demokratiet hatt så store vanskeligheter med å slå rot i den russiske jord? Hvorfor anser russere flest seg som ulike fra oss øvrige europeere? Skal man nærme seg et svar, må man gå til historien.

Halvor Tjønn har skrevet den første bredt anlagte boka på norsk om Russlands tidlige historie. Det er en fortelling om fyrstene, menneskene og slagene som vevde det tidlige Russland sammen i et nasjonalt, økonomisk, sosialt og mentalt fellesskap.

Russland som stat ble dannet i tidlig middelalder av de skandinaviske vikingene. Forbindelsene med Europa var tette og gode. Da norske sagakonger hadde vanskeligheter på hjemmebane, var det store riket i øst det naturlige tilfluktsstedet for dem. Siden fulgte dramatiske hendelser som førte til at Russland og Vest-Europa skilte lag. I årene 1237-1240 feide det mongolske herjingstoktet over Russland og la mange av de praktfulle byene i aske. Det russiske middelalderriket ble nå en del av et enormt mongolsk verdensimperium med sentrum i Mongolia og Kina. Det skulle ta 200 år under mongolenes jerngrep før det igjen dukket opp noe som liknet på en selvstendig russisk stat. Denne staten fikk sitt sentrum i Moskva. I løpet av de neste hundre år lyktes det fyrstene i Moskva å bygge opp en mektig stat, men i stadig kamp mot mongolske og tatarske armeer, og mot den litauiske og den polske staten. Midt på 1500-tallet dukket det opp en hersker som igjen gjorde Russland til en europeisk stormakt. Han er blitt kjent som Ivan den grusomme.

Russland blir til er første bind i en trilogi om hele Russlands historie

Medlemsvurdering:
Denne boken gjør Russland levende, om så bare i begynnnelsen, tilblivelsen. Helt oppslukende. Nå venter vi bare på fortsettelsen. Når kommer bind to og tre?

Reidulf Molvær

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
490
ISBN
9788282654029
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Reidulf Molvær – 01.03.2020

– Denne boken gjør Russland levende, om så bare i begynnnelsen, tilblivelsen. Helt oppslukende. Nå venter vi bare på fortsettelsen. Når kommer bind to og tre?

G
Gerd Løkke – 29.06.2016

– Boken er meget god, veldig informativ. Ser frem til oppfølgeren.

L
Lone Lyseggen – 28.01.2016

– Veldig interessant. Halvor Tjønn skriver på en fengende måte, dokumenterer hele veien om det historiske - både med noter, register og forskjellige kart i tilsvarende tidsepoker.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Russland blir til:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Syria

Cecilie Hellestveit
Paperback 
199,-

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
169,- 399,-
 

Nilen

Terje Tvedt
Paperback 
249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv