Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kirkeordinansen av 1537

Kirkeordinansen, eller kirkeloven, av 1537 markerer bruddet med Den katolske kirke og innføringen av reformasjonen i Norge. Den står i en særstilling blant kildeskriftene fra reformasjonstiden. Loven ble utstedt av den dansk-norske kongen Christian III og fungerte som en «håndbok» for den nye, evangelisk-lutherske geistligheten. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
Kirkeordinansen, eller kirkeloven, av 1537 markerer bruddet med Den katolske kirke og innføringen av reformasjonen i Norge. Den står i en særstilling blant kildeskriftene fra reformasjonstiden. Loven ble utstedt av den dansk-norske kongen Christian III og fungerte som en «håndbok» for den nye, evangelisk-lutherske geistligheten. Her finner vi hele programmet for nyordningen av kirken, med detaljerte forordninger om gjennomføringen av gudstjenester, kirkelige handlinger, prestenes øvrige oppgaver, undervisning m.m. I tillegg inneholder den kongens «fortale», hvor Christian III greier ut om forholdet mellom stat og kirke i den lutherske folkekirke.

Denne nye og bearbeidede utgaven av Kirkeordinansen er oversatt og modernisert av kirkehistoriker Terje Ellingsen. Han har også skrevet en fyldig innledning som setter ordinansen inn i sin historiske sammenheng.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
141
ISBN
9788202548490
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Kirkeordinansen av 1537
Format
21 x 15 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kirkeordinansen av 1537:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv