Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dynasti

huset Cæsars vekst og fall

De var kjent for sin fryktløshet og politiske teft. De romerske keisernes liv og levnet slutter aldri å fascinere og de siste årenes forskning har revolusjonert vår forståelse av deres tid. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Utsolgt

Vi har de romerske keisernes biografier skrevet av deres samtidige historikere, som Tacitus og Sveton. Når Tom Holland nå går løs på keisernes historie er det med ønsket om å gå hele keiser-dynastiets fremvekst etter i sømmene, fra grunnleggelsen til dets siste blodige krampetrekninger. «Hver enkelt keisers regjeringstid forstås best når den ses i sammenheng med hva som gikk forut og hva som kom etter, ikke på sine egne premisser,» skriver Holland.  
    
Tom Holland gir et glitrende portrett av Romas første keiserlige dynasti. Han folder ut hele den dramatiske fortellingen om Romerrikets verdensherredømme fra Agustus tok makten til Nero begikk selvmord – fra marmorhovedstaden Roma med sin strålende tiltrekningskraft til de germanske skoger, blodstenket av barbarernes herjinger.
    
Roma, som først var styrt av konger, ble republikk ca 500 f.v.t. Republikken erobret verden – så kollapset den og Roma ble igjen oversvømmet av blod. Borgerkrigene var så grusomme at romerne til slutt ønsket en ny enehersker velkommen. De ønsket fred. Augustus kalte deres nye leder seg, og navnet har siden vært ensbetydende med keiser­makten. Han var Julius Cæsars adoptivsønn, arvtakeren etter den berømte hærføreren og han ble Romas første keiser.
Førsteklasses antikkhistorie og en fengslende leseropplevelse. Daily Mail
Holland forteller livlig og levende om disse legendariske årene under de berømte keiserne. Også de berømte kvinnene, som Augustus’ hustru Livia, som han gjorde til sin kone mens hun var gift og gravid med en annen, Julia, Augusts’ eneste datter og Agrippa, hans datterdatter. Den livlige og populære poeten Ovid og hans etter hvert ublide skjebne får vi også bli kjent med, samt mordere og metroseksuelle, bedragere og druider, gladiatorer og maktsyke familieoverhoder.
    
Dynasti er rikelig utstyrt med kart, illustrasjoner, tidslinje og persongalleri.

Rått, slibrig og sadistisk: den blodige historien om det romerske imperiets første århundre. The Sunday Times

En vidunderlig, fossende fortelling – må leses av alle som er interessert i historie, politikk og mennesketes natur – og den er aldri fortalt bedre. Boris Johnson, Mayor of London, i Mail on Sunday

Medlemsvurdering:
Boka er godt skrevet som alle de andre han har utgitt. Romerriket og dens historie vil det alltid være ineressant å lese om. Spesielt blir det interessent når når Gode historikere som Holland tar for seg emnet.

Marit Stavseng

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
423
ISBN
9788205459335
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Dynasty : the rise and fall of the House of Caesar
Format
23 x 16 cm
Nr
8085641

Om forfatteren

Tom Holland er en av Englands mest anerkjente historiske forfattere. Han har tidligere utgitt Rubicon (2006), Perserkrigen (2007) og I skyggen av sverdet (2013) på norsk. Holland har mottatt en rekke priser for sin litterære virksomhet. Han har også oversatt Herodot til engelsk og tilrettelagt Homer, Thukydid og Vergil for BBC Radio.

Medlemsblad

Kunders vurdering

N
Norman Sivertsen – 31.10.2017

– Dynasti

M
Marit Stavseng – 27.04.2016

– Boka er godt skrevet som alle de andre han har utgitt. Romerriket og dens historie vil det alltid være ineressant å lese om. Spesielt blir det interessent når når Gode historikere som Holland tar for seg emnet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dynasti:

SPQR

Mary Beard
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

SPQR

Mary Beard
Paperback 
249,-
Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv