Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Keiseren av Roma

hvordan Romerriket ble styrt

Med sin sedvanlige muntre, men likevel akademiske stil, forteller historiker og forfatter Mary Beard den endelige historien om den romerske keiseren, og de fargerike personlighetene som har bekledd denne rollen gjennom århundrer. Les mer

449,-
Innbundet
Ventes til lager 08.01.2024
Med sin sedvanlige muntre, men likevel akademiske stil, forteller historiker og forfatter Mary Beard den endelige historien om den romerske keiseren, og de fargerike personlighetene som har bekledd denne rollen gjennom århundrer.

I sin internasjonale bestselger SPQR gjenga Beard den tusen år lange fortellingen om det antikke Romerriket. Nå retter hun søkelyset mot keiserne som styrte det, fra Julius Caesar (drept i et attentat 44 fvt.) til Alexander Severus (drept i et attentat 235 evt.). Keiseren av Roma er ingen tradisjonell kronologisk gjennom gang av romerske keisere, der den ene presenteres etter den andre - den gale Caligula, monsteret Nero, filosofen Aurelius.

Snarere stiller Beard større spørsmål: Hvilken makt hadde de faktisk? Var det romerske keiserpalasset virkelig så blodstenkt? Hun sporer keiseren opp i sitt hjem, ved veddeløpsbanen, på reisene hans, til og med på hans siste reise. Hun introduserer oss for koner og elskerinner, rivaler og slaver, hoffnarrer og soldater - og mannen i gata som la tiggerbrev i hendene hans.

Keiseren av Roma går rett til hjertet av hva romerne selv (og vi) legger i det å være romer, og gir oss en gjennomgang av romersk historie som ikke likner noe annet du har lest.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202795153
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Emperor of Rome
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Keiseren av Roma:

SPQR

Mary Beard
Paperback 
249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 
Skammen
Ny!

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
305,- 349,-
 

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv