Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Danehæren

«Bjørn Andreas Bull-Hansen har overgått seg selv med den tredje boken i sin vikingserie! 'Danehæren'er rett og slett en imponerende historisk roman.»

Elin Brend Bjørhei, VG

Tredje bok i Jomsviking-serien.
Året er 1007. Torstein Knarresmed sitter som herse i Vingulmork, det rike kystområdet øst i Viken. Han er blitt en av de mektigste mennene i Skandinavia, og oppveksten som trell er et fjernt minne. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 229,-
Tredje bok i Jomsviking-serien.
Året er 1007. Torstein Knarresmed sitter som herse i Vingulmork, det rike kystområdet øst i Viken. Han er blitt en av de mektigste mennene i Skandinavia, og oppveksten som trell er et fjernt minne. Hans elskede Sigrid har født to sønner, et gudehov er reist i skogbrynet ved hersegården. Livet er godt.

Men det går mot ufred. Både den ærgjerrige Eirik Jarl i Trøndelag og danekongen Svein Tjugeskjegg har lagt blikket på de engelske rikene. Landområder som en gang lå under danelov, skal gjenerobres, og den forhatte kong Ethelred skal styrtes av tronen.

Danehæren bringer leseren inn i den voldsomme og konfliktfylte tiden da de skandinaviske kongene og jarlene samlet seg i allianser for å erobre de engelske rikene. Samtidig var det en brytningstid. Kristendommen er for alvor på vei, og med den vil det norrøne samfunnet bli forandret for alltid. Torstein Knarresmed, jomsviking og herse over Vingulmork, skal snart befinne seg midt i en konflikt mellom konger og stormenn, og mellom gammel og ny tid.

Jomsviking-serien har mange bind foran seg. Dette er den tredje boken i rekken.Anmelderne mener:

«Bjørn Andreas Bull-Hansen har overgått seg selv med den tredje boken i sin vikingserie! Danehæren er rett og slett en imponerende historisk roman. [...] Langsomt bygges historien opp til den kulminerer i et crescendo av dramatikk - spenningen holder helt til siste side.»
Elin Brend Bjørhei, VG

«Bjørn Andreas Bull-Hansen er ute med sin tredje vikingroman om Torstein Knarresmed, Olav Tryggvasons banemann, og det er bare å sette mjødhornet til truten og skåle for storveis skaldekunst. [...] Bull-Hansen behersker til fulle kunsten å meisle ut en spenningsmettet historie i et til tider trykkokende språk.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad

«Fantastisk serie [...] et høydepunkt i bokhøsten.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Som dramatisert og opplevd sagalitteratur, overbeviser den tredje romanen om Torstein Tormodsson, med nært blikk for detaljer og innlevelse i berserkens raseri.»
Ola Hegdal, NRK

Medlemsvurdering:
Spennende , men også rå. Artig at den handler om, til dels, virkelig personer. Gleder meg allerede til bok nummer fire i serien

Bjørn Hoenvoll

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205525542
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Serie
Jomsviking 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Bjørn Andreas Bull-Hansen har overgått seg selv med den tredje boken i sin vikingserie! 'Danehæren'er rett og slett en imponerende historisk roman.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Bull-Hansen behersker til fulle kunsten å meisle ut en spenningsmettet historie i et til tider trykkokende språk.»

Christen Hvam, Fredriksstad Blad

«Tredje bind om vikingen Torstein Knarresmed er like blodig oppslukende som de foregående.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«... nitid research og en imponerende detaljrikdom, kombinert med høyt tempo og svimlende slagscener. (...) Det skal bli en fornøyelse å følge Torstein Knarresmed Tormodsson videre på sin vei fram mot Stiklestad.»

Ola Hegdal, NRK Bok

Kunders vurdering

B
Bjørn Hoenvoll – 20.09.2021

– Spennende , men også rå. Artig at den handler om, til dels, virkelig personer. Gleder meg allerede til bok nummer fire i serien

T
Turid Brænden – 26.05.2020

– Elsker disse bøkene.

B
Bjørn Erik Strand-Hanssen – 12.12.2019

– Likte bok 3 i serien veldig godt.

T
Terje Røising Aune – 10.12.2019

– Bull-Hansen skuffer aldri

B
Bjørn Erik Strand-Hanssen – 14.11.2019

– Meget god bok. Jeg likte denne tredje boken bedre en Vinland (nr 2), men ikke helt på høyden av den første boken i Jomsviking serien. Jeg gleder meg til bok nr 4 kommer...

T
Terje Aune – 12.11.2019

– Jomsvikingene skuffer aldri. Spennende som forrige bok. Bare å vente på fortsettelsen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Danehæren:

Vinland

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Paperback 
229,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv