Jan Ove Ekeberg: Dødens hærfører
Dødens hærfører - Jan Ove Ekeberg

Dødens hærfører

Serie: Den siste vikingkongen 5

«Jan Ove Ekeberg fullfører sin vikinghistorie med stil.»

, Nettavisen Terningkast 5

Den siste vikingkongen har ikke tenkt å slå seg til ro med å være Norges enehersker. Harald Hardråde har en enda større plan, et historisk vågestykke.

Les mer
Serie
Historie
Fortid
Populær
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Det mektigste riket

Den siste vikingkongen har ikke tenkt å slå seg til ro med å være Norges enehersker. Harald Hardråde har en enda større plan, et historisk vågestykke.

Harald Hardrådes eventyrlige liv inspirerte forfatter og journalist Jan Ove Ekeberg til å skrive om ham. Bare 15 år gammel var Harald med storebroren sin, Hellig Olav, på Stiklestad. Da Olav falt, måtte Harald flykte til slektninger i Russland. Jakten på rikdom førte ham etter hvert til Konstantinopel – dagens Istanbul – og en karriere først som leiesoldat og senere høvding i Væringgarden. Han besøkte både Afrika og Jesu grav i Jerusalem, kriget på Balkan og Sicilia, sloss mot pirater til sjøs og vendte til slutt hjem til Norge for å ta makten som konge.

«Harald er en historisk interessant konge,» sier Ekeberg. «Vikingtiden slutter med ham. Han jager danskene ut av Østlandet, grunnlegger Oslo og er den første kongen som kontrollerer hele Norge.»

«Jan Ove Ekebergs vikingserie har alt en god historisk underholdningsroman skal ha.»

Elin Brend Bjørhei, VG, Om Djevelens rytter, terningkast 6

Dødens hærfærer
Harald Hardråde er blitt enehersker i Norge. Nå har han en ny, stor drøm; å gjenskape det gamle, mektige Nordsjøriket. Et Nordsjørike med Norge, Danmark og England samlet under en konge, ham selv. Da den engelske kongen dør i januar 1066, melder Harald Hardråde seg på i kampen om den viktigste tronen i Nord-Europa. Den fryktede hærføreren setter over havet med den største flåten som noensinne har seilt ut fra Norge. Det er et dristig forsøk, men Harald er listig og mener han kan lykkes.

Spennende stykke Norgeshistorie
Jan Ove Ekebergs fortelling om Harald Hardråde gir et dramatisk og fargerikt bilde av vikingtiden og Norges siste vikingkonge. Han var ikke bare den fryktede krigeren, han var også en som holdt familien og slekten høyt. Han brukte gjerne list i stedet for rå makt, og han var trofast mot sine nærmeste.

«Innertier fra vikingtida (...) Hans effektive, usentimentale og lite utpenslede språk oppleves autentisk.»

Cathrine Krøger, Dagbladet, om Krigens læregutt, terningkast 6

Den siste vikingkongen
«Vikingtiden fascinerer fordi hele grunnlaget for det Norge vi er i dag, legges da,» sier forfatteren. «Det var en slags opplysningstid for Norge. Vi oppdager verden og verden oppdager oss. Vikingtiden er et kjempesprang framover mot vår moderne tid.» I Dødens hærfører følger vi den siste vikingkongen Harald Sigurdssons siste ferd, og dermed vikingtidens avslutning. 

 «Spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»

Atle Nielsen, BOK365, Om Fredens fiende, terningkast 5

 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen
Terningkast 5 Atle Nielsen, BOK365
Terningkast 5 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 335
ISBN: 9788205552449
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8189579
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Jan Ove Ekeberg (f. 1954) har jobbet som journalist i en årrekke og ledet blant annet Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg har  vunnet en stor leserskare med romanene om den siste vikingkongen, Harald Hardrådes, eventyrlige liv. 

«Jan Ove Ekeberg fullfører sin vikinghistorie med stil.»

, Nettavisen Terningkast 5

«At Ekeberg kjenner tiden han beskriver er det liten tvil om. Han skriver i etterordet at alle kjente skriftlige kilder er lest, at arkeologi er vurdert og at han har besøkt de fleste stedene Harald har satt sin fot. Summen av research og skriving gir et svært troverdig bilde av datidens kriger og folkene som var med i dem. Det hele skildret i et «moderne» sagaspråk, som setter oss tusen å tilbake uten at det blir påtrengende. (...) Det har vært litt av en reise.»

, BOK365 Terningkast 5

«... et solid verk i det bredspektrede bibliotek av norsk sagafiksjon.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 5