Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dødens hærfører

Den siste vikingkongen har ikke tenkt å slå seg til ro med å være Norges enehersker. Harald Hardråde har en enda større plan, et historisk vågestykke.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-

Det mektigste riket

Den siste vikingkongen har ikke tenkt å slå seg til ro med å være Norges enehersker. Harald Hardråde har en enda større plan, et historisk vågestykke.

Harald Hardrådes eventyrlige liv inspirerte forfatter og journalist Jan Ove Ekeberg til å skrive om ham. Bare 15 år gammel var Harald med storebroren sin, Hellig Olav, på Stiklestad. Da Olav falt, måtte Harald flykte til slektninger i Russland. Jakten på rikdom førte ham etter hvert til Konstantinopel – dagens Istanbul – og en karriere først som leiesoldat og senere høvding i Væringgarden. Han besøkte både Afrika og Jesu grav i Jerusalem, kriget på Balkan og Sicilia, sloss mot pirater til sjøs og vendte til slutt hjem til Norge for å ta makten som konge.

«Harald er en historisk interessant konge,» sier Ekeberg. «Vikingtiden slutter med ham. Han jager danskene ut av Østlandet, grunnlegger Oslo og er den første kongen som kontrollerer hele Norge.»

«Jan Ove Ekebergs vikingserie har alt en god historisk underholdningsroman skal ha.»

Elin Brend Bjørhei, VG, Om Djevelens rytter, terningkast 6

Dødens hærfærer
Harald Hardråde er blitt enehersker i Norge. Nå har han en ny, stor drøm; å gjenskape det gamle, mektige Nordsjøriket. Et Nordsjørike med Norge, Danmark og England samlet under en konge, ham selv. Da den engelske kongen dør i januar 1066, melder Harald Hardråde seg på i kampen om den viktigste tronen i Nord-Europa. Den fryktede hærføreren setter over havet med den største flåten som noensinne har seilt ut fra Norge. Det er et dristig forsøk, men Harald er listig og mener han kan lykkes.

Spennende stykke Norgeshistorie
Jan Ove Ekebergs fortelling om Harald Hardråde gir et dramatisk og fargerikt bilde av vikingtiden og Norges siste vikingkonge. Han var ikke bare den fryktede krigeren, han var også en som holdt familien og slekten høyt. Han brukte gjerne list i stedet for rå makt, og han var trofast mot sine nærmeste.

«Innertier fra vikingtida (...) Hans effektive, usentimentale og lite utpenslede språk oppleves autentisk.»

Cathrine Krøger, Dagbladet, om Krigens læregutt, terningkast 6

Den siste vikingkongen
«Vikingtiden fascinerer fordi hele grunnlaget for det Norge vi er i dag, legges da,» sier forfatteren. «Det var en slags opplysningstid for Norge. Vi oppdager verden og verden oppdager oss. Vikingtiden er et kjempesprang framover mot vår moderne tid.» I Dødens hærfører følger vi den siste vikingkongen Harald Sigurdssons siste ferd, og dermed vikingtidens avslutning. 

 «Spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»

Atle Nielsen, BOK365, Om Fredens fiende, terningkast 5

 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
335
ISBN
9788205552449
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Dødens hærfører
Format
21 x 14 cm
Nr
8189579
Serie
Den siste vikingkongen 5

Utdrag

Om forfatteren

Jan Ove Ekeberg (f. 1954) har jobbet som journalist i en årrekke og ledet blant annet Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg har  vunnet en stor leserskare med romanene om den siste vikingkongen, Harald Hardrådes, eventyrlige liv. 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dødens hærfører:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Vinland

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Nedlastbar lydbok 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv