Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dødens hærfører


Harald Hardrådes liv er et av de mest eventyrlige i norgeshistorien. Med stort mot og en sjelden kløkt for krigføring satte han tydelige spor etter seg, fra Stiklestad til Konstantinopel. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt. Les mer

172,-

229,- Spar: 57,-

Sendes innen 1 virkedag

Lesesommer - pocket -25 % Velg flere her

Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 172,-

Harald Hardrådes liv er et av de mest eventyrlige i norgeshistorien. Med stort mot og en sjelden kløkt for krigføring satte han tydelige spor etter seg, fra Stiklestad til Konstantinopel. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt.

   

I Dødens hærfører møter vi Harald som enehersker i Norge, og med en stor drøm: I en ambisiøs manøver forsøker han å gjenskape det gamle Nordsjøriket, med Norge, Danmark og England styrt av én og samme konge. Da den engelske kongen Edvard Bekjenneren døde 5. januar 1066, startet en nådeløs kamp om den viktigste tronen i Nord-Europa. Også Harald meldte seg på i kappløpet om kongemakten i England. At han hadde tynt grunnlag for tronkravet, stoppet ikke den fryktede hærføreren fra å sette over havet med den største flåten som noen gang hadde seilt fra Norge. Det djerve forsøket var nær ved å lykkes, men Harald ble lurt i en felle. Da Harald falt i slaget ved Stamford Bridge i 1066, var vikingtiden over.

    
Dødens hærfører er den femte frittstående boken i romanserien bygd over den fascinerende livshistorien til Norges siste vikingkonge. De fire forutgående bøkene, Krigens læregutt (2016), Djevelens rytter (2018), Keiserens leiesoldat (2019) og Fredens fiende (2020), fikk svært gode anmeldelser og vant et stort lesende publikum. terningkast5_logo_logo_logoTønsbergs Blad terningkast5_logo_logo_logoBok365 terningkast5_logo_logo_logo
«Blodig underholdende.»
Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen
«Det er overhodet ikke en tøddel av tvil om at Ekeberg kan denne epoken i norgeshistorien på fingrene, og at han mestrer de fortellermessige og litterære grepene som skal til for å innlemme leseren fra første til siste side.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
335
ISBN
9788205565463
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Dødens hærfører
Format
21 x 13 cm
Serie
Gyldendal pocket
Den siste vikingkongen 5

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dødens hærfører:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Vinland

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Nedlastbar lydbok 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
199,-
 
Danehæren
-25 %

Danehæren

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Paperback 
172,- 229,-
 

1795

Niklas Natt och Dag
Paperback 
229,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
436,- 479,-

Aldri

Ken Follett
Paperback 
249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv