Høvdingen vender hjem

Fredens fiende

Serie: Den siste vikingkongen 4

«'Fredens fiende' er spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»

, BOK365 Terningkast 5

Harald Hardråde kjempet seg gjennom mange prøvelser på sin vei mot kongemakten i Norge. Han får bruk for alt av mot, kløkt og snarrådighet når han må flykte hals over hode fra den sikre død i Bysants ...

 

Les mer
Vår pris
390,-
Spar
39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 364,-

Innbundet
Vår pris: 390,-
Spar: 39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 364,-

Presentert av RUNHILD SKJØLAAS, redaktør

Harald Hardråde var bare 15 år da han så sin bror, Hellig Olav, bli drept under slaget på Stiklestad. Tronarvingen måtte rømme landet og dro til den russiske fyrsten Jaroslav i Holmgard. Det ble starten på en eventyrlig, men tøff, livsreise, først som leiesoldat og senere hærfører for Europas mektige konger og fyrster.

Farvel til Bysants
Den kløktige krigeren Harald er nå høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Etter harde kamper mot bulgarerne, som gir ham tilnavnet Bulgarerbrenneren, og et tronskifte som har satt Harald i en utsatt posisjon, forlater han Bysants i en dramatisk flukt med sine beste og mest trofaste menn. De setter kurs for hovedstaden i det mektige Gardariket igjen. Der har han store rikdommer nå, og der bor den vakre fyrstedatteren Jelitsaveta, som venter på ham.

Et kongsemne vender hjem
Harald er klar for å oppgi livet som omreisende kriger på kontinentet. Tiden er kommet for å vende hjem til Norge og oppfylle løftet han ga broren Olav på Stiklestad. Men det er ikke bare å reise til Norge og hevde sin rettmessige arv til kongemakten, han må legge en plan. Hvordan skal han ta makten tilbake fra sin unge nevø, kong Magnus, som støtter seg til den mektige trønderhøvdingen Einar Tambarskjelve?

Levendegjort vikinghistorie
Jan Ove Ekeberg puster liv til vikinghistorien. I fortellingen om Harald Hardrådes vei til å bli Norges konge, maner han fram en tid og skikkelser vi ikke vet så mye om. Han befolker det begivenhetsrike livet til Harald Hardråde med et fargerikt persongalleri, levendegjorte beretninger om maktkamp og strategi, kjærlighet, hat og ikke minst hevn. Det blir det spennende lesning og god underholdning av!

HARALD HARDRÅDE (1015–1066)
Ifølge sagaene kjempet Harald Hardråde alt som 15-åring med halvbroren Olav i slaget på Stiklestad. Han overlevde og flyktet til Gardarike og videre til Miklagard (Bysants). Han vendte hjem til Norge i 1045 med store rikdommer. Her ble han anerkjent som nevøen Magnus den godes medregent, og da Magnus døde i 1047, ble Harald enekonge. I 1066 falt han i slaget ved Stamford bru. 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Atle Nielsen, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 351
ISBN: 9788205540118
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8167001
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

JAN OVE EKEBERG (f. 1954) har jobbet som journalist i en årrekke, og ledet blant annet Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen. Ekeberg har vunnet en stor leserskare med romanene om den siste vikingkongen, Harald Hardråde, sitt liv.