Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Fredens fiende

«'Fredens fiende' er spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»

BOK365

Dramatisk romanfortelling om Harald Hardrådes kamp for å vinne kongemakten i Norge.
I Fredens fiende, den fjerde romanen i serien «Den siste vikingkongen», møter vi Harald som høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 199,-
Dramatisk romanfortelling om Harald Hardrådes kamp for å vinne kongemakten i Norge.
I Fredens fiende, den fjerde romanen i serien «Den siste vikingkongen», møter vi Harald som høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Da en ny keiser bestiger tronen, står Harald utsatt til og må flykte. Han setter kurs for Kiev, hovedstaden i det mektige Gardarike, dit han har sendt store rikdommer. Der gifter han seg med fyrstedatteren Jelisaveta, som han tar med på en dramatisk ferd mot Norge. Under hjemferden tenker Harald på dette ene: Hvordan vinne sin rettmessige kongemakt i Norge? Landet har allerede tatt den unge og viltre Olavsønnen Magnus som konge, og over ham våker den mektige trønderhøvdingen, Einar Tambarskjelve, som ikke ser med blide øyne på Haralds hjemkomst. Harald flykter fra én blodig maktkamp mot en ny. Men han har ikke noe valg. Det er tid for å oppfylle et løfte han ga broren, Hellig Olav på Stiklestad.

Anmelderne mener:

«Fredens fiende er spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»
Atle Nielsen, Bok 365

«... det [er] som historieforteller at Jan Ove Ekeberg gjør seg gjeldende også denne gangen. Også i denne boka baserer han framstillingen på sin glede ved å fortelle en god historie. Og han legger igjen opp til den fine balansen mellom historisk stoff og det oppdiktede.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Jan Ove Ekeberg sitter med omfattende historisk kunnskap som gir ham mulighet til å bygge en fascinerende roman. Når han dessuten med sikker hånd har gitt beretningen en troverdig språklig form og lagt inn mellommenneskelige intriger i tillegg til politisk maktkamp av historisk format, blir Fredens fiende en leseverdig roman.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Det faktiske og historisk korrekte og beviselige, både når det gjelder persongalleri og hendelser, er blanda på et sømløst vis med Ekebergs evne til å dikte troverdige situasjoner og mennesker. For de fleste vil det være bortimot umulig å peke på hvor det ene begynner og det andre slutter. Det gjør det hele ekstra fascinerende og spennende.»

Tor Hammerø, Nettavisen

«Som spenningsromanens håndverker er det ingen tvil om at Jan Ove Ekeberg har tatt svennebrevet til laud. Ikke mange forfattere her til lands er så dikterisk dyktige til å kna handlingsmettet spenning inn i allerede kjente historiske begivenheter.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205540125
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Den siste vikingkongen 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Fredens fiende' er spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»

Atle Nielsen, BOK365

Kunders vurdering

V
Viggo B – 06.04.2021

– Fredens fiende

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fredens fiende:

Vinland

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Paperback 
229,-

Se flere

Logg inn

Handlekurv