Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hvitekrist

om Olav Haraldsson og hans tid

Hadde Norge vært det vi er i dag uten Olav den Hellige? Bli med tilbake til den dramatiske tiden da én sterk konge formet nasjonen Norge. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

I det nye storverket om Olav Haraldsson, senere Olav den Hellige, tar forfatter Tore Skeie oss med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da Norge var i støpeskjeen. Han har et friskt blikk på norgeshistorien og løfter sagatidens mennesker og begivenheter opp og inn i større europeiske sammenhenger.

Sølv, sølv, sølv
Vi befinner oss i landene rundt Nordsjøen på 1000-tallet. Folk flest lever et enkelt liv under harde kår. De rike og mektige, konger, stormenn, jarler og høvdinger, kappes alle om mer makt. For å vinne over hverandre jakter de på sølv, for med sølv kan de kjøpe seg menn som vil slåss for dem. Dermed går ferden titt og ofte på tokt til England for å røve med seg verdisaker som kan omsettes til soldatstyrker.

Kampen om tronen
Olav Haraldsson vant fram som leder i mektige kongers hærer, men samlet samtidig sølv til sin egen store plan – å erobre Norge. Vi er i en av nasjonens mest dramatiske og turbulente epoker, det er mye som står på spill. Samtidig er en ny faktor kommet på banen i kampen om makten: kristendommen. Olav Haraldsson er en kløpper i alle krigens knep. Han har rettet blikket litt lenger fram enn de andre, men det vet de ikke ennå.

Noe nytt er på gang
De krigende kongene enser ikke at en ny samfunnsorden er i emning. Men Olav Haraldsson er oppmerksom på det nye og omfavner kristendommen og den nye samfunnsordenen den fører med seg. Den voksne Olav tilbrakte like mange år på lange reiser ute i den store verden som hjemme i Norge. Det forteller oss at en vikingkonge levde og opererte i en nærmest grenseløs virkelighet med impulser fra mange ulike kulturer og folkeslag.

Grenseløs verden
Tore Skeies fortelling bygger på de mange kildene til begivenhetene som formet Olavs liv og karriere. Kildematerialet er stort og tar oss med langt utenfor Norges grenser. Hvitekrist er et verk både om Olavs spennende livshistorie og en viktig tid i Norges historie, preget av innflytelsen fra landene han besøkte og de store samfunnsmessige endringene som var på gang over hele Europa.

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
310
ISBN
9788205485273
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Hvitekrist
Format
23 x 16 cm
Nr
8111944
Serie
Kongenes tid 1

Om forfatteren

Tore skeie (f. 1977) er historiker og forfatter. Han har skrevet Alv Erlingsson. Fortellingen om en adelsmanns undergang (2009) og Jomfruen fra Norge (2012) som ble nominert til kritikerprisen. Hvitekrist (2018) er første bind i det store viking- og middelalderverket 'Kongenes tid' som skal utgis i perioden 2018-2025. Skeie er også fast spaltist og bokanmelder i Klassekampen.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvitekrist:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Stormen
3 for 2

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 
Norge
3 for 2

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
249,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv