Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Hvitekrist

om Olav Haraldsson og hans tid

«Tore Skeie er en fremragende forfatter, han er som en essens av Peter Englund og Sir Walter Scott. Faghistorikeren Skeie kan også oppdatere oss på de nyeste vitenskapelige funn og teorier. For en praktfull fortelling det blir!»

Dagbladet

Hadde Norge vært det vi er i dag uten Olav den Hellige? Bli med tilbake til den dramatiske tiden da én sterk konge formet nasjonen Norge. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

I det nye storverket om Olav Haraldsson, senere Olav den Hellige, tar forfatter Tore Skeie oss med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da Norge var i støpeskjeen. Han har et friskt blikk på norgeshistorien og løfter sagatidens mennesker og begivenheter opp og inn i større europeiske sammenhenger.


Sølv, sølv, sølv
Vi befinner oss i landene rundt Nordsjøen på 1000-tallet. Folk flest lever et enkelt liv under harde kår. De rike og mektige, konger, stormenn, jarler og høvdinger, kappes alle om mer makt. For å vinne over hverandre jakter de på sølv, for med sølv kan de kjøpe seg menn som vil slåss for dem. Dermed går ferden titt og ofte på tokt til England for å røve med seg verdisaker som kan omsettes til soldatstyrker.


Kampen om tronen
Olav Haraldsson vant fram som leder i mektige kongers hærer, men samlet samtidig sølv til sin egen store plan – å erobre Norge. Vi er i en av nasjonens mest dramatiske og turbulente epoker, det er mye som står på spill. Samtidig er en ny faktor kommet på banen i kampen om makten: kristendommen. Olav Haraldsson er en kløpper i alle krigens knep. Han har rettet blikket litt lenger fram enn de andre, men det vet de ikke ennå.


Noe nytt er på gang
De krigende kongene enser ikke at en ny samfunnsorden er i emning. Men Olav Haraldsson er oppmerksom på det nye og omfavner kristendommen og den nye samfunnsordenen den fører med seg. Den voksne Olav tilbrakte like mange år på lange reiser ute i den store verden som hjemme i Norge. Det forteller oss at en vikingkonge levde og opererte i en nærmest grenseløs virkelighet med impulser fra mange ulike kulturer og folkeslag.


Grenseløs verden
Tore Skeies fortelling bygger på de mange kildene til begivenhetene som formet Olavs liv og karriere. Kildematerialet er stort og tar oss med langt utenfor Norges grenser. Hvitekrist er et verk både om Olavs spennende livshistorie og en viktig tid i Norges historie, preget av innflytelsen fra landene han besøkte og de store samfunnsmessige endringene som var på gang over hele Europa.


 

Medlemsvurdering:
Bøkene til Tore Skeie er ein fryd å lese. Han er grundig og kunnskapsrik og skriv særs godt. Dei to mellomalderbøkene hans var meisterverk, og denne vikingtidsboka er like fengjande. Toppkarakter!

Aksel

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
310
ISBN
9788205485273
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
23 x 16 cm
Nr
8111944
Serie
Kongenes tid 1

Om forfatteren

Tore skeie (f. 1977) er historiker og forfatter. Han har skrevet Alv Erlingsson. Fortellingen om en adelsmanns undergang (2009) og Jomfruen fra Norge (2012) som ble nominert til kritikerprisen. Hvitekrist (2018) er første bind i det store viking- og middelalderverket 'Kongenes tid' som skal utgis i perioden 2018-2025. Skeie er også fast spaltist og bokanmelder i Klassekampen.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Tore Skeie er en fremragende forfatter, han er som en essens av Peter Englund og Sir Walter Scott. Faghistorikeren Skeie kan også oppdatere oss på de nyeste vitenskapelige funn og teorier. For en praktfull fortelling det blir!»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«... en fremragende formidler av vår middelalderhistorie ... mesterlig gjort.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Merk deg navnet om du ikke alt kjenner ham: Tore Skeie. For et mot denne historikeren og forfatteren har, og for et skrive- og fortellertalent han er! Det er bare å holde seg fast: 'Hvitekrist' er nesten som å lese i en vindtunnel. Her er en kraft i stoffet som trekker leseren vekk fra samtiden og tilbake i århundrene, i en velskrevet og fascinerende tekst.»

Guri Hjeltnes, VG

«Tore Skeie lar kildene drysse poetisk stjernestøv over jordnær prosa i sin fortelling om Olav den hellige. (...) Nøkternt malende og nitid oppramsende er dette en tekst som smitter leseren med begeistring over alt det merkverdige som står å lese i fortidens kilder. (...) Skildringene av kalifatet i Al Andalus og angelsaksernes rike er i seg selv verdt prisen. Alt generøst beskrevet i en blanding av fascinasjon og forbehold overfor kildenes troverdighet.»

Mona Ringvej, Klassekampen

«Medrivende om hellig voldsmann. (...) Har du ikke lest om Olav Haraldsson før, vil tanken på ham som helgen virke absurd – etter lesingen av Tore Skeies glimrende bok 'Hvitekrist'. (...) Religionens betydning, kampen mellom den gamle åsatroen og Hvitekrist, samtidens alliansepregede diplomati og politikk, råskapen, men også visdom. Det er der, alt sammen, i et friskt pust av en historiebok, ytterst velskrevet.»

Leif Ekle, NRK Bok

«I historieboken 'Hvitekrist' skriver Tore Scheie om engelsk politikk, nordisk maktkamp, altfor lange jobbreiser til Sør-Europa og smarte familieallianser, men også om hedninger som danser i kvinneklær, skarpe sverd, sleipe kristne, slaktede bønder og plyndrende vikinger. Hans historiske fremstilling av Olav Haraldsson liv og virke er lettlest, fengende og vilt spennende.»

Asbjørn Slettemark, OP-5

Kunders vurdering

P
Per Perald – 06.04.2021

– Litt for løs i rammen, ingen innertier dett

A
Aksel – 04.03.2021

– Bøkene til Tore Skeie er ein fryd å lese. Han er grundig og kunnskapsrik og skriv særs godt. Dei to mellomalderbøkene hans var meisterverk, og denne vikingtidsboka er like fengjande. Toppkarakter!

J
Johannes Kyvik – 12.11.2019

– Hvitekrist

B
Bente Faustino – 12.11.2019

– Skeie ville helt sikkert vært en god skald om han levde på 1000-tallet! Han gjør historien levende. Anbefales!

J
J – 05.03.2019

– Hvitekrist

S
Sissel Myrvang – 05.02.2019

– Strålende historieformidling!

E
E. Andersen – 03.02.2019

– En veldig god og interessant bok, som både er lettlest og faglig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvitekrist:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
129,- 229,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Handlekurv