Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hvitekrist

om Olav Haraldsson og hans tid

«Tore Skeie er en fremragende forfatter, han er som en essens av Peter Englund og Sir Walter Scott. Faghistorikeren Skeie kan også oppdatere oss på de nyeste vitenskapelige funn og teorier. For en praktfull fortelling det blir!»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Første bind i serien «Kongenes tid». Olav Haraldsson (ca. 950-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger.

Rundt år 1000 raser maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Les mer

449,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-
Første bind i serien «Kongenes tid». Olav Haraldsson (ca. 950-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger.

Rundt år 1000 raser maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Den engelske kongen Æthelred er rik på sølv og gull. Fra Danmark forsøker vikingkongen Knut å erobre hans land. Midt mellom dem står norske Olav Haraldsson. Han har sin egen agenda. Vold og brutalitet brer om seg mens krigsherrer manøvrerer, allierte bytter side og store sølvskatter skifter hender. Samtidig sprer kristendommen seg i de nordiske landene og skaper en ny samfunnsorden.

Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da kongeriket Norge var i støpeskjeen.
«Kongenes tid» handler om livene til Olav Haraldsson, Harald Hardråde, Sigurd Jorsalfar, Sverre Sigurdsson og Håkon Håkonsson, og samtiden de virket i. Det er et friskt blikk på norgeshistorien, hvor sagatidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i større europeiske kontekster og sammenhenger.

Medlemsvurdering:
Bøkene til Tore Skeie er ein fryd å lese. Han er grundig og kunnskapsrik og skriv særs godt. Dei to mellomalderbøkene hans var meisterverk, og denne vikingtidsboka er like fengjande. Toppkarakter!

Aksel

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242168535
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Kongenes tid 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Tore Skeie er en fremragende forfatter, han er som en essens av Peter Englund og Sir Walter Scott. Faghistorikeren Skeie kan også oppdatere oss på de nyeste vitenskapelige funn og teorier. For en praktfull fortelling det blir!»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«... en fremragende formidler av vår middelalderhistorie ... mesterlig gjort.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Merk deg navnet om du ikke alt kjenner ham: Tore Skeie. For et mot denne historikeren og forfatteren har, og for et skrive- og fortellertalent han er! Det er bare å holde seg fast: 'Hvitekrist' er nesten som å lese i en vindtunnel. Her er en kraft i stoffet som trekker leseren vekk fra samtiden og tilbake i århundrene, i en velskrevet og fascinerende tekst.»

Guri Hjeltnes, VG

«Tore Skeie lar kildene drysse poetisk stjernestøv over jordnær prosa i sin fortelling om Olav den hellige. (...) Nøkternt malende og nitid oppramsende er dette en tekst som smitter leseren med begeistring over alt det merkverdige som står å lese i fortidens kilder. (...) Skildringene av kalifatet i Al Andalus og angelsaksernes rike er i seg selv verdt prisen. Alt generøst beskrevet i en blanding av fascinasjon og forbehold overfor kildenes troverdighet.»

Mona Ringvej, Klassekampen

«Medrivende om hellig voldsmann. (...) Har du ikke lest om Olav Haraldsson før, vil tanken på ham som helgen virke absurd – etter lesingen av Tore Skeies glimrende bok 'Hvitekrist'. (...) Religionens betydning, kampen mellom den gamle åsatroen og Hvitekrist, samtidens alliansepregede diplomati og politikk, råskapen, men også visdom. Det er der, alt sammen, i et friskt pust av en historiebok, ytterst velskrevet.»

Leif Ekle, NRK Bok

«I historieboken 'Hvitekrist' skriver Tore Scheie om engelsk politikk, nordisk maktkamp, altfor lange jobbreiser til Sør-Europa og smarte familieallianser, men også om hedninger som danser i kvinneklær, skarpe sverd, sleipe kristne, slaktede bønder og plyndrende vikinger. Hans historiske fremstilling av Olav Haraldsson liv og virke er lettlest, fengende og vilt spennende.»

Asbjørn Slettemark, OP-5

Kunders vurdering

P
Per Perald – 06.04.2021

– Litt for løs i rammen, ingen innertier dett

A
Aksel – 04.03.2021

– Bøkene til Tore Skeie er ein fryd å lese. Han er grundig og kunnskapsrik og skriv særs godt. Dei to mellomalderbøkene hans var meisterverk, og denne vikingtidsboka er like fengjande. Toppkarakter!

J
Johannes Kyvik – 12.11.2019

– Hvitekrist

B
Bente Faustino – 12.11.2019

– Skeie ville helt sikkert vært en god skald om han levde på 1000-tallet! Han gjør historien levende. Anbefales!

J
J – 05.03.2019

– Hvitekrist

S
Sissel Myrvang – 05.02.2019

– Strålende historieformidling!

E
E. Andersen – 03.02.2019

– En veldig god og interessant bok, som både er lettlest og faglig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvitekrist:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv