Keiserens leiesoldat

roman

Serie: Den siste vikingkongen 3

Ekeberg er en gjennomprofesjonell spenningsforfatter med en imponerende evne til å mane fram en tid og skikkelser vi egentlig vet ganske lite om. (...) Sabla god underholdning.

, Dagbladet Terningkast 5
Handlingsmettet roman bygd over livshistorien til Norges siste vikingkonge, Harald Hardråde. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Om boka

Handlingsmettet roman bygd over livshistorien til Norges siste vikingkonge, Harald Hardråde.

I Bysants, sentrum i det mektige østromerske riket, består keiserens livgarde på 1000-tallet av menn fra det høye nord, den legendariske væringgarden. Med støtte fra væringene har den unge keisersønnen Mikael gjenerobret den østlige delen av Sicilia. Etter det blodige felttoget ønsker Mikael å reise til Jerusalem for å be på Jesu grav, for slik å sikre seg tilgivelse og det evige liv. Den hellige byen er ikke lenger under keiserrikets kontroll, og Mikael må derfor reise i hemmelighet med en liten eskorte. Bare noen få utvalgte menn følger ham. De blir ledet av en norsk væringhøvding kalt Harald. 

Midt i dette livet i begivenhetenes sentrum kaller et bud fra Norge ham til ny gjerning. Men vil Harald gi opp sitt frie krigerliv for å kjempe om kongemakten i et land som allerede har en hersker? 

Romanserien Den siste vikingkongen bygger på virkelige hendelser i Harald Hardrådes liv. Keiserens leiesoldat er bind tre i serien, og en frittstående fortsettelse av Krigens læregutt og Djevelens rytter.

Dette mener anmelderne:

«Sabla god underholdning. (...) Kritikerne har med god grunn kastet høye terningkast på denne eventyrserien. Ekeberg er en gjennomprofesjonell spenningsforfatter med en imponerende evne til å mane fram en tid og skikkelser vi egentlig vet ganske lite om.»

Cathrine Krøger, Dagbladet 

 

Fakta