Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Krigens læregutt

«Innertier fra vikingtida (...) Ekeberg har fått et sjeldent grep om sjangeren, og har med rette blitt sammenliknet både med Jan Guillou og Vera Henriksen. Hans effektive, usentimentale og lite utpenslede språk oppleves autentisk.»

Dagbladet

Da Harald Hardråde falt på Stamford Bridge, i 1066, var vikingtiden over. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt.

I «Krigens læregutt» møter vi Harald som ungdom på hjemgården Stein på Ringerike, som styres av hans myndige mor Åsta. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 322,-
Da Harald Hardråde falt på Stamford Bridge, i 1066, var vikingtiden over. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt.

I «Krigens læregutt» møter vi Harald som ungdom på hjemgården Stein på Ringerike, som styres av hans myndige mor Åsta. Så kommer halvbroren, kong Olav, til gården. Han jages av fiender og må flykte videre. Igjen på gården blir den hardt sårede Rane Kongsfostre. En gang var Rane den mest navngjetne av alle vikinger. Nå er han en olding med bare én hånd. Kongens flukt og møtet med Rane snur Haralds beskyttede liv på hodet. Sammen legger den unge gutten og den gamle krigeren ut på en farefull ferd som til slutt fører dem til Stiklestad og det største slaget som har stått i Norge til da.

Dramatisk og fargesterk skildring av Harald Hardrådes, den siste vikingkongens, unge år.
Jan Ove Ekeberg bruker virkelige skikkelser og hendelser i denne historiske spenningsromanen.

Medlemsvurdering:
Gripende og nær. Tar oss inn i vikingtiden med langt fler nyanser enn det vi har vært vant til om denne historiske perioden. Takk for et godt bidrag til å vise oss vikingtida som høykultur!

Elisabeth Nilsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242164971
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Serie
Den siste vikingkongen 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Innertier fra vikingtida (...) Ekeberg har fått et sjeldent grep om sjangeren, og har med rette blitt sammenliknet både med Jan Guillou og Vera Henriksen. Hans effektive, usentimentale og lite utpenslede språk oppleves autentisk.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kunders vurdering

M
Monica – 16.08.2017

– Den siste vikingkongen

Ø
Øystein Gjørv – 06.06.2017

– Noen mener at Harald`s sønnesønn Magnus Berrføtt var den absolutt siste vikingkonge Selve rammen i historien kan man vel lee i Snorre. Mye av samme kan man også finne hos Vera Henriksens trilogi om Helgenkongen. Kan ikke få toppkarakter.

T
Terje Aune – 08.05.2017

– Så bra at jeg håper på fortsettelse.

E
Elisabeth Nilsen – 17.03.2017

– Gripende og nær. Tar oss inn i vikingtiden med langt fler nyanser enn det vi har vært vant til om denne historiske perioden. Takk for et godt bidrag til å vise oss vikingtida som høykultur!

S
Svein A. Staurung – 16.03.2017

– Håper det kommer fler bøker!

L
Laila – 23.02.2017

– Det var slik vi skulle lært om historien vår fra vikingtid (til nå) på skolen! Forfatteren har gjort grundig arbeid, og satt sammen Haralds historie ikke bare på en troverdig måte, men også på en måte forteller noe om hvem vi var, hvordan det ble tenkt, og hva vi tufter på.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 12.01.2017

– Vikingtiden var en opplysningstid, sier forfatter Jan Ove Ekeberg. Romanen "Den siste vikingkongen. Krigens læregutt" har tatt norske lesere og anmeldere med storm. Den levendegjør historien om Harald Hardråde, unggutten som overlevde Stiklestad og senere ble Norges største og siste vikingkonge.

P
Petter – 29.06.2016

– Bra bok om en alt for lite kjent historie.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krigens læregutt:

Vinland

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Paperback 
229,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv