Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Vinland

«Storslått skaldekunst. [...] Den andre boken i serien om jomsvikingene er eventyrlig, oppslukende lesing. En lesefest for alle med interesse for vikingtiden.»

VG

Torstein og hans familie flykter vestover for å slippe unna hevn fra Olav Tryggvasons menn etter slaget ved Svolder. Han er blitt høvding for en gruppe jomsvikinger og søker etter de sagnomsuste lerkeskogene på den andre siden av havet. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Torstein og hans familie flykter vestover for å slippe unna hevn fra Olav Tryggvasons menn etter slaget ved Svolder. Han er blitt høvding for en gruppe jomsvikinger og søker etter de sagnomsuste lerkeskogene på den andre siden av havet. Nå vil han gjøre seg rik på skipsbygging og skape en fremtid for seg og sine.Men Torstein, krigeren som en gang var trell, skal snart måtte kjempe for livet og for å gjenforene sin familie.

I «Vinland» får vi et unikt innblikk i tilværelsen til Nord-Amerikas første nybyggere, og i konflikten som utviklet seg mellom dem og de mektige indianske stammesamfunnene. Her møter vi også historiske personer som Eirik Raude, hans datter Frøydis og hans sønn Leiv, samt ladejarlen Eirik Håkonson.

Dette er den andre boken i Jomsviking-serien, men den kan også leses som en frittstående fortelling.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242168016
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Jomsviking 2

Anmeldelser

«Storslått skaldekunst. [...] Den andre boken i serien om jomsvikingene er eventyrlig, oppslukende lesing. En lesefest for alle med interesse for vikingtiden.»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Brutalt, rått og godt ... Ja, vi kan bare slå fast at han har gjort det igjen: Levert en praktfull murstein av en spenningsroman fra vikingtiden.»

Atle Nielsen, BOK365

Kunders vurdering

E
Eli H. Eken – 12.02.2020

– Rå og brutal slik vi kjenner denne perioden. Interresant og spennende.

M
May-Linn – 18.09.2019

– Glimrende fortsettelse

E
E. Andersen – 03.02.2019

– En god bok som også gir et interessant innblikk i hvordan livet kan ha vært hos de nord-amerikanske indianerne på den tiden. Et stort savn var riktignok historiske kommentarer på slutten som kunne gitt et mer historisk bakteppe og også forklart hvorfor forfatteren hadde gjort slik og slik. En viktig korrigering er at det ikke var langskip de brukte til havferder over Atlanterhavet. Dette var større, bredere og dypere skip som kunne takle slike ferder. Langskip var rene krigsskip som var mye lavere og mer avlange.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vinland:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv