Æresordet

Haakon & Maud V

Serie: Haakon og Maud 5

Bind fem i biografiverket om kong Haakon og dronning Maud danner grunnlaget for en helt ny historie om Norge.Boka starter i 1929 med at kronprins Olav reiser til Stockholm og henter sin unge brud. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 381,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 381,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Boka starter i 1929 med at kronprins Olav reiser til Stockholm og henter sin unge brud. Vi får for første gang en autentisk skildring av dronning Mauds sykdom og død i utlendighet. Hovedvekten av boka er imidlertid viet krigen, der vi følger kongefamilien under flukten gjennom landet, fra Oslo via Elverum til Molde og Tromsø. I den forbindelse får kronprins Olav særlig betydning, etter morens død rykker han i det hele tatt fram som verkets andre hovedfigur.

Igjen har Tor Bomann-Larsen levert et imponerende stykke skrivekunst. Veldokumentert og velskrevet.
Sindre Hovdenakk, VG

Æresordet er basert på et meget omfattende kildemateriale, hvor hoveddelen av nye kilder stammer fra de kongelige arkiver på slottet i Oslo. I tillegg er beretningen basert på de kongelige familiearkiver i Stockholm og Windsor, samt offentlige arkiver og en rekke private samlinger. På denne bakgrunnen legger forfatteren fram en ny framstilling av blant annet kronprinsparets etablering, Grønlandsstriden med Danmark og dronning Mauds sykdom og død i London. Det er lagt særlig vekt på kong Haakons og kronprins Olavs rolle i begivenhetene som ledet fram til norsk deltagelse i den annen verdenskrig.

Tor Bomann-Larsen makter fremdeles det som er biografens ytterste mål: å gjenopplive de døde.
John Olav Egeland, Dagbladet

Forfatteren dokumenterer kong Haakons aktivitet under felttoget og de dramatiske begivenhetene som utspilte seg i Nord-Norge før avreisen til England.

Fakta