Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Berlinhistorier

kald krig i den delte byen

«Dypvik har talent og vilje til å fortelle, og alle de personlige historiene gir vektige utdypninger av jernteppets konsekvenser.»

Jon Rognlien, Dagbladet

I skvis mellom to supermakter.

I 1945 var Tyskland knust både militært, politisk og moralsk. Berlin låg i ruinar. Frå 1949 var landet delt i to, i eit kapitalistisk Vest-Tyskland og eit kommunistisk Aust-Tyskland. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 364,-
I skvis mellom to supermakter.

I 1945 var Tyskland knust både militært, politisk og moralsk. Berlin låg i ruinar. Frå 1949 var landet delt i to, i eit kapitalistisk Vest-Tyskland og eit kommunistisk Aust-Tyskland. Berlin blei liggjande inne i Aust-Tyskland, og blei også delt i aust og vest. I 1961 blei byen fysisk delt av den 45 kilometer lange Berlinmuren. Berlin blei ein front i den kalde krigen fram til muren fall i 1989.

Journalist og historikar Astrid Sverresdotter Dypvik har møtt menneske som fortel om korleis det var å leve i Berlin i dei vel 40 åra då Berlin låg i skvis mellom supermaktene. Ho har valt historier som går rett inn i dei mest brennbare konfliktane. Det handlar om hemmelege fangeleirar, spionasje, grenselaust svik, om muren, flukt og stort personleg mot. Mange historier handlar om å byte side.

Vi møter blant andre Hartmut Richter, som ei augustnatt i 1966 hoppa uti Teltowkanalen i Berlin, rømte frå aust til vest og seinare blei menneskesmuglar eller flukthjelpar. Vi møter Peter Brandt, sonen til Willy Brandt, som deltok i det vesttyske 68-opprøret, og vi råkøyrer med Werner Stiller, i dag Peter Fischer, eks-Stasi-agent som ei tid var mellom dei mest ettersøkte i DDR. Dette er historia om den kalde krigen i Berlin fortald gjennom einskildmenneske.

Medlemsvurdering:
Fantastisk bok for oss som er fasinert av historien om DDR. Boka har et veldig godt språk og er god å lese, ønsker bare mer av samme slag og forfatter. Absolutt en 5-er, det samme gjelder for boka "Det var DDR" av samme forfatter

Magda Jespersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
192
ISBN
9788252192384
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 14 cm
Nr
8095124

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Dypvik har talent og vilje til å fortelle, og alle de personlige historiene gir vektige utdypninger av jernteppets konsekvenser.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Noen ganger er det et uforbeholdent kompliment å betegne en tekst som journalistisk. Dette er et slikt tilfelle. Dybvik, som til daglig skriver i Nationen, behersker fagets fremste ferdigheter. Menneskene hun intervjuer blir tydelige og samtidig komplekse, som byen de tilhører. Hun føyer til den historiske og geografiske kunnskapen som leseren trenger for å sette de små fortellingene inn i det store bildet, og hun gjør det hele i et presist og levende språk. Her er den nye guideboken til Berlin for alle som vil forstå byens plass i etterkrigshistorien.»

Sven Egil Omdal, Bergens Tidende

Kunders vurdering

M
Magda Jespersen – 13.11.2017

– Fantastisk bok for oss som er fasinert av historien om DDR. Boka har et veldig godt språk og er god å lese, ønsker bare mer av samme slag og forfatter. Absolutt en 5-er, det samme gjelder for boka "Det var DDR" av samme forfatter

T
Thore-Erik Thoresen – 03.04.2017

– Dette skrev mottageren om Berlin-historier: En sekser!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Berlinhistorier:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv