Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Et vaklende Europa

vår skjøre sivilisasjon sett fra øst

«Et vaklende Europa er ei overmåte interessant bok. Ho er like lettlesen som ho er skarpsynt og perspektivrik.»

https://www.dagen.no/meninger/nar-samfunn-og-kultu

Europa nærmer seg en eksistensiell krise, der demografien er skjør, kultur og tradisjoner er i oppbrudd, økonomien sliter og protestbevegelser sår tvil om kompetansen til politikere uten noen klar strategi. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 296,-
Europa nærmer seg en eksistensiell krise, der demografien er skjør, kultur og tradisjoner er i oppbrudd, økonomien sliter og protestbevegelser sår tvil om kompetansen til politikere uten noen klar strategi.

Med globaliseringen presses Europa politisk av verdens stormakter og dominerende teknologiselskaper, og demografisk av porøse yttergrenser. Det er ikke gitt at velstanden og livskvaliteten kan opprettholdes. I verste fall kan det ende både med vold og totalitære systemer.
Hvordan skal vårt kontinent finne en vei videre i denne brytningstiden, der pandemien har komplisert bildet ytterligere?
Europa må kombinere det beste fra nasjonalstatene og det overnasjonale samarbeidet, mener den erfarne norske diplomaten Carl Schiøtz Wibye. Det kreves nå kompromissvilje hos partene i et splittet Europa: Regjeringer i Øst-Europa som er skeptiske til EUs sentralmakt, må innse at unionens institusjoner fyller en viktig rolle, men Brussel må også erkjenne at et Europa uten fungerende nasjonalstater vil bli svakt med masseinnvandring og politisk korrekthet.

Vesteuropeere forstår sjelden østeuropeeres syn på saken, for de har liten kjennskap til den strabasiøse historien, identiteten og nasjonalstoltheten i landene de anser som Europas bakgård, men som snarere er vår sivilisasjons frontlinje. I denne boken tar forfatteren oss med på en historisk, kulturell og politisk reise gjennom Polen, Serbia og Nord-Makedonia, alle tre land han har vært utstasjonert i som diplomat og skaffet seg unike kunnskaper om.

Som i den tidligere boken «Terrorens rike» (2017), hvor han skrev om Saudi-Arabia etter å ha vært norsk ambassadør der til lands, hører vi stemmen til noe så sjeldent som en diplomat uten filter.

Detaljer

Forlag
Document forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
339
ISBN
9788275192408
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
23 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et vaklende Europa er ei overmåte interessant bok. Ho er like lettlesen som ho er skarpsynt og perspektivrik.»

Hallgrim Berg, https://www.dagen.no/meninger/nar-samfunn-og-kultu

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et vaklende Europa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv