Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Europa

en reise gjennom det 20. århundret

Geert Mak reiste Europa på kryss og tvers i et helt år - fra Verdun til Berlin, fra St. Petersburg til Auschwitz, fra Kiev til Srebrenica. Resultatet er en fascinerende reise gjennom de siste hundre år av vår historie, fra år 1900 til 2000. Les mer

279,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 237,-
Geert Mak reiste Europa på kryss og tvers i et helt år - fra Verdun til Berlin, fra St. Petersburg til Auschwitz, fra Kiev til Srebrenica. Resultatet er en fascinerende reise gjennom de siste hundre år av vår historie, fra år 1900 til 2000. Forfatteren skildrer hendelser og steder som har vært avgjørende for Europas utvikling. I Ypres hører han smellene når etterlatt ammunisjon fra den første verdenskrig fremdeles blir detonert. I en forlatt barnehage i Tjernobyl, der små sko står i sirlige rader, vender han tilbake til det øyeblikket i Sovjetunionens historie da tiden sto stille.

Mak kombinerer den store historien om det 20. århundrets Europa med overraskende detaljer som gir fremstillingen et ansikt, en smak og en lukt.

Medlemsvurdering:
Enig med forrige anmelder. Her får man lese detaljer som de store standardverkene i historie ikke formidler. Ofte med originale innfallsvinkler til miljø og hendelser som for meg var totalt ukjent. Som Tv-serien, er boka spennende lesning. Et lite teknisk minus er liten skriftstørrelse.

Unni M

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
777
ISBN
9788202298456
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Originaltittel
In Europa : reizen door de twintigste eeuw
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

U
Unni M – 06.06.2018

– Enig med forrige anmelder. Her får man lese detaljer som de store standardverkene i historie ikke formidler. Ofte med originale innfallsvinkler til miljø og hendelser som for meg var totalt ukjent. Som Tv-serien, er boka spennende lesning. Et lite teknisk minus er liten skriftstørrelse.

J
Jarle Aas – 27.09.2016

– Dette er en bok det er vanskelig å legge fra seg. Geert Mak har skapt en enestående reiseskildring fra 1900 til 2000 tallet. Fra industriell utvikling, 1 og 2. Verdenskrig. Harde mellomkrigsår, kald krig. Boken skapte et nytt behov. Det var så mye stoff at det ble laget en omfattende TV serie. Både boken og TV serien gis en varm anbefaling

b
bst – 08.02.2009

– Jeg har alltid vært fascinert av det forrige århundres historie. Denne boka gjør historien levende på en elegant måte, levende og menneskelig. Forfatteren reiser rundt til de historiske steder, inntrykk fra nåtiden blandes med historiske fakta og øyenvitneskildringer på en helt spesiell måte. De store krigene får en veldig sentral rolle. Samtidig holdes fokus på de små menneskene, enkeltskjebnene også i krigstid. Boka er stor, men lettlest. Den gir en god følelse av å få oversikt over historien. Samtidig blir jeg sittende med en viss uro fordi den jo uvegerlig må forenkle stoffet i stor grad. Noen få vitner gis en slags enerett på sin fremstilling. Slik må det vel nesten bli, og er man seg det bevisst, kan man unne seg en stor og lærerik leseglede ved å fortape seg i denne boka.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Europa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv