Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Folket

Haakon & Maud II

«Et mesterstykke"...."Det som hever denne boken opp mot biografiens stjernehimmel, er at forfatteren makter å ivareta denne samme kvaliteten side etter side, kapittel etter kapittel - helt til mål.»

Hans-Christian Vadseth, VG

Dette annet selvstendige bind om Haakon og Maud danner det dramatiske høydepunkt i historien om vårt første kongepar. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-
Handlingen begynner med at den danske sjøoffiseren og hans engelske prinsesse flytter inn i en leilighet i København. Etter ni år i strid med familie og fedreland, ender det med at de holder inntog på et ubebodd slott i et kongerike der de verken har slekt eller venner. Bare et folk som jubler dem i møte.

For første gang blir historien om 1905 sett fra det unge parets side. Forfatteren har gjennomsøkt kongelige arkiver over hele Europa og lar ingen stein ligge urørt. Her får vi vite ikke bare hvorfor Norge valgte prins Carl og prinsesse Maud, men hvorfor de valgte Norge - for seg selv og sitt eneste barn.

Forfatter: Tor Bomann-Larsen
Tittel: Folket: Haakon og Maud II
Innbundet
Forlag: Cappelen

Detaljer

Forlag
Cappelen
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
563
ISBN
9788202225261
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
22 x 16 cm
Priser
Brageprisen Sakprosa 2004
Serie
Haakon og Maud 2

Bind I - Kongstanken

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et mesterstykke"...."Det som hever denne boken opp mot biografiens stjernehimmel, er at forfatteren makter å ivareta denne samme kvaliteten side etter side, kapittel etter kapittel - helt til mål.»

Hans-Christian Vadseth, VG

«Spennende, virtuost og forførende godt om dramaet rundt Norge og vårt første moderne kongepar»

Arnhild Skre, Aftenposten

«Styrken i Tor Bomann-Larsens bok er foreningen av et gigantisk kildearbeid med en fortellerevne som skaper nærhet til menneskene.»

John O. Egeland, Dagbladet

«For Bomann-Larsen har ikke bare gode evner som forsker, han har også et formidlingstalent og er en ordkunstner av de sjeldne. Og den journalistiske punchlinen er heller aldri langt unna. Mange biografier blir stående i bokhyllen etter første gangs lesning. Det vil neppe skje med Bomann-Larsens bøker om Haakon og Maud. I alle fall ikke for de av leserne som har glede av snedige formuleringer og billedskapende tekster.»

Jørgen Haavardsholm, Dagsavisen

«Sjelden har en konge blitt styrtet så forsiktig og forbeholdent som i Tor Bomann-Larsens Folket.»

Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

«Han ferdes med smidighet fra det ene hoff til det annet. Bildene knyttes elegant sammen til en beretning hvor både europeisk og nasjonal norsk historie i begynnelsen av 1900-tallet inngår.»

Gunnhild Ramm Reistad, Drammens Tidende

Kunders vurdering

L
LL – 02.09.2005

– Jeg har gledet meg til denne boka helt siden jeg leste første bind i historien om Haakon og Maud, og det andre bindet skuffer ikke. Vi fortsetter der bind 1 slapp, og følger de to kongelige hovedpersonene fra de er nygifte og fram til de ankommer Norge som landets konge og dronning. Samtidig som Haakon og Maud er historiens midtpunkt, handler boka også om hvor tilfeldig det var at nettopp de to havnet i Norge; det var snarere de rette slektningene og sikringen av arvefølgen som avgjorde valget, i tillegg til at den man kanskje helst ville ha som konge avslo tilbudet, om enn litt indirekte. Vi følger ikke bare de kongeliges liv og levnet, men også det politiske spillet som lå bak både unionsoppløsningen, forhandlingene med Sverige og valget av monarkiet som statsform generelt og danske prins Carl som konge spesielt.
Det er interessant lesning og avslører ting man som nordmann helt klart bør ha kunnskap om, og til tross for at man jo hele tiden vet hva utfallet blir, er det spennende å lese videre for å få vite mer.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Folket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv