Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Haakon Lie

historien, mytene og mennesket

"Lahlum makter å fortelle en lang sammenhengende historie meget energisk, med nye detaljer om livsløp og nyanseringer av en rekke politiske stridsspørsmål." Guri Hjeltnes, VG

Guri Hjeltnes, VG

Haakon Lies glødende engasjement, skarpe intelligens og kraftige temperament gjorde ham populær blant meningsfeller og fryktet blant motstandere. Han ble født i 1905, og sto på barrikadene i de tre store konfliktene som formet nasjonen i det forrige århundret: mellomkrigstidens klassekamp, arbeidet for et fritt land under den annen verdenskrig og kampen mot kommunismen under Den kalde krigen. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Haakon Lies glødende engasjement, skarpe intelligens og kraftige temperament gjorde ham populær blant meningsfeller og fryktet blant motstandere. Han ble født i 1905, og sto på barrikadene i de tre store konfliktene som formet nasjonen i det forrige århundret: mellomkrigstidens klassekamp, arbeidet for et fritt land under den annen verdenskrig og kampen mot kommunismen under Den kalde krigen.

Biografien om hans 103 år lange liv er derfor også en enestående beretning om Norges historie. Et overveldende kildemateriale har gjort det mulig å gi en levende skildring av Haakon Lie som politiker og menneske.

Seksten år gammel meldte Lie seg inn i Arbeiderpartiet, og hans tid som landets mektigste partisekretær etter krigen var fylt av maktkamp, tett politisk samarbeid, dyp uenighet og kraftige konfrontasjoner - deriblant med Einar Gerhardsen.

Hans Olav Lahlum har med Haakon Lie skrevet en detaljert og nyansert biografi som bringer oss bak mytene om Arbeiderpartihøvdingen, som til tross for at han lenge var en omstridt politiker, døde som et nasjonalt ikon.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
847
ISBN
9788202324735
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Haakon Lie
Format
19 x 12 cm

Anmeldelser

"Lahlum makter å fortelle en lang sammenhengende historie meget energisk, med nye detaljer om livsløp og nyanseringer av en rekke politiske stridsspørsmål." Guri Hjeltnes, VG

Guri Hjeltnes, VG

"Forfatteren makter ... å balansere mellom nærblikk på den biograferte, den historiske konteksten for framstillingen og egne, velfunderte vurderinger."

Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

"Hans Olav Lahlums biografi er som Haakon Lie selv: Kunnskapsrik, velformulert og kraftfull..."

Einar Lie, Dagbladet

"En balansert fremstilling av AP-kjempen Haakon Lie lar både forfattere og objekt slippe fra det med æren i behold."

Lasse Midttun, Morgenbladet

"Hans Olav Lahlum har skrevet en viktig bok som tegner et nyansert bilde av maktmennesket og ikonet Haakon Lie, partisekretær i Arbeiderpartiet gjennom flere ti-år..."

Leif Ekle, NRK

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Haakon Lie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

USA

Espen Hammer
Innbundet 
363,- 399,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv