– "Besettelse" er bind nummer to i "Historien om Europa". Her tar Karsten Alnæs for seg perioden fra 1600-1800, en tid da Europa befestet sin stilling som ledende verdensdel, og kulturlivet eksploderte mellom kriger og revolusjoner. I boken tar Karsten Alnæs oss med bak årstallene og oppramsingene, og konsentrerer seg om enkeltmenneskenes skjebner, deres fornuft og følelser. Det har blitt en drivende dramatisk fortelling om menneskeskjebner i tider med store svingninger og forandringer. Det er en bok det var fengslende å lese. Man skal kanskje være bevisst at dette ikke er et historisk verk i vanlig forstand, men det er jo nettopp dette som fenger. At det har sneket seg inn noen feil her og der får vi heller bare godta. Historien er uansett aldri ferdigbehandlet. Og det viktigste er den gode leseropplevelsen.
Historien om Europa 2
Fortellingen starter i den europeiske utpost Vardø på 1730-tallet før leseren tas med til tredveårskrigens Tyskland, Solkongens Frankrike og puritanismens England. Bare for å nevne noe. «Henrivende historielokomotiv… Karsten Alnæs er på sett og vis vår tids Carl Gustav Grimberg. Les mer
Kundevurdering:
Jeg har lært meg å sette høye krav til Karsten Alnæs' bøker om Europas historie. Bind 1 var utrolig og denne boken fortsetter den eventyrlige ferden gjennom 1600, 1700 og frem til 1800. Selv om dette er et litt mer "kjent" del av Europas historie, fremfor første bind, så klarer Alnæs å bringe frem det personlige i epoken. Han bruker sin unike fortellerevne til å skildre personlige skjebner uten at han mister bildet av Europa som helhet ut av syne. En stort pluss med boken er at den ikke er viet altfor stor del til de største begivenhetene, som ofte skjer med historiebøker. Det ville vært lett å fokusere for mye på den franske revolusjon e.l., men Alnæs klarer - nok en gang - å holde meg trollbundet gjennom en lang helg med hans bok!Student
Detaljer
- Forlag
- Gyldendal
- Innbinding
- Paperback
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 698
- ISBN
- 9788205340770
- Utgave
- 2. utg.
- Utgivelsesår
- 2005
- Originaltittel
- Historien om Europa 2
- Format
- 13 x 21 cm
- Serie
-
Historien om Europa
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– Jeg har lært meg å sette høye krav til Karsten Alnæs' bøker om Europas historie. Bind 1 var utrolig og denne boken fortsetter den eventyrlige ferden gjennom 1600, 1700 og frem til 1800. Selv om dette er et litt mer "kjent" del av Europas historie, fremfor første bind, så klarer Alnæs å bringe frem det personlige i epoken. Han bruker sin unike fortellerevne til å skildre personlige skjebner uten at han mister bildet av Europa som helhet ut av syne. En stort pluss med boken er at den ikke er viet altfor stor del til de største begivenhetene, som ofte skjer med historiebøker. Det ville vært lett å fokusere for mye på den franske revolusjon e.l., men Alnæs klarer - nok en gang - å holde meg trollbundet gjennom en lang helg med hans bok!
– Jeg er en aspirerende lærerstudent som blant annet har tenkt til å studere historie, og selv jeg var skeptisk til denne serien. Der tok jeg feil. Utrolig feil, for Historien om Europa er et utrolig overblikk av Europas historie, glimrende fortalt av Karsten Alnæs. Språket hans er drivende og full av flyt, skirldringene ekte og levende og karaktene han beskriver, mennesker som virkelig har levd, er så dyptgående og personlig at det er nesten som å lese en roman. Men dette er historie, ekte historie, og det er ingen skam å si at jeg tok feil når det gjaldt denne serien: den er virkelig genial. Les den!
– 'Besettelse' er bind nummer to i 'Historien om Europa'. Her tar Karsten Alnæs for seg perioden fra 1600-1800, en tid da Europa befsetet sin stilling som ledende verdensdel, og kulturlivet eksploderte mellom kriger og revolusjoner. I boken tar Karsten Alnæs oss med bak årstallene og oppramsingene, og konsentrerer seg om enkeltmenneskenes skjebner, deres fornuft og følelser. Det har blitt en drivende dramatisk fortelling om menneskeskjebner i tider med store svingninger og forandringer.
Det er en bok det var fengslende å lese. Man skal kanskje være bevisst at dette ikke er et historisk verk i vanlig forstand, men det er jo nettopp dette som fenger. At det har sneket seg inn noen feil her og der får vi heller bare godta. Historien er uansett aldri ferdigbehandlet. Og det viktigste er den gode leseropplevelsen.