Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Jakten på Olav Tryggvason

«Øystein Morten (46) er ikkje som historikarar flest. Han dreg gjerne ut i verda i fotspora til kongane han skriv om, og skildrar reisene sine. Det kan ofte gi overraskande resultat.»

Jan H. Landro, Dag og Tid

Vet vi den egentlige historien om Olav Tryggvason? Øystein Morten har reist i vikingkongens fotspor og funnet en annen historie. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 424,-

«Hva lurer du på?» spurte hun. «På om sagaene forteller sannheten,» svarte jeg. Og slik begynner den fantastiske reisen på jakt etter hvem Olav Tryggvason var.

Sagaen om kongen
Øystein Morten tar oss først med på sitt korte besøk til Ukraina, det som i vikingenes tid var Russland, der Olav Tryggvason ifølge mytologien vokste opp. Der møter forfatteren helt nye og overraskende fortellinger, og kursen for ekspedisjonen i Olav Tryggvasons fotspor må stakes ut helt på nytt.

For stemmer det at Olav var oldebarnet til Harald Hårfagre, og vokste opp i Russland før han vendte hjem og innførte kristendommen i Norge, grunnla Trondheim og så endte sitt liv i slaget ved Svolder i år 1000? Kan vi stole på det sagaene forteller om ham?

På oppdagelsesreise
For å finne den virkelige historien om Olav Tryggvason må Øystein Morten nullstille seg helt, før han begynner den spennende reisen i Tryggvasons fotefar. Underveis treffer forfatteren gode hjelpere som gir nye brikker til det vanskelige puslespillet, og finner ut hvordan andre land og folks krøniker beskriver vikingene, deres skikker og fremferd.

Historien om Tryggvason er historien om Nord-Europa rundt år 1000, der grenser og maktsentrene lå helt andre steder enn i dag. Ferden går til brutale maktkamper mellom danske kongearvinger, sammenstøt ved Londons murer, voldsomme og blodige ritualer, der voldtekt og menneskeofring hørte naturlig med og mye mer.

Samlingen av Norge
Jakten på Olav Tryggvason fenger fra første side. Øystein Morten gir fengslende innblikk i hvordan samlingen av Norge foregikk, innføringen av kristendommen i fire land og oppdagelsen av et nytt kontinent!

Medlemsvurdering:
Veldig bra bok, jeg klarte ikke å legge den fra meg! Øystein Morten inviterer med på hele oppdagelsesreisen, fra han starter med de kjente kildene, funnene han gjør underveis, og hvordan ny informasjon fra dem han møter på reisen i Olav Tryggvasons fotspor plutselig kan endre kursen.

Runhild Skjølaas, Redaktør

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
323
ISBN
9788241916892
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
22 x 15 cm
Nr
8155089

Medlemsblad

Om forfatteren

Øystein Morten (f. 1973) er historiker og forfatter. Han har en rekke kritikerroste bøker bak seg, blant annet Jakten på Olav den hellige og Jakten på Sigurd Jorsalfare. Sist ga han ut praktboka Norske ødegårder. Historien om stedene vi forlot (2017) sammen med fotograf Pål Hermansen.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Øystein Morten (46) er ikkje som historikarar flest. Han dreg gjerne ut i verda i fotspora til kongane han skriv om, og skildrar reisene sine. Det kan ofte gi overraskande resultat.»

Jan H. Landro, Dag og Tid

Kunders vurdering

J
Jorunn – 03.03.2020

– Velskrevet og spennende

T
Torbjørn Malmo – 06.02.2020

– Ei bok som en ikke kan lese raskt.Trenger tid til å fordøye stoffet.

E
Erling Norheim – 04.02.2020

– jakten på Olav Tryggvason

R
Runhild Skjølaas, Redaktør – 31.10.2019

– Veldig bra bok, jeg klarte ikke å legge den fra meg! Øystein Morten inviterer med på hele oppdagelsesreisen, fra han starter med de kjente kildene, funnene han gjør underveis, og hvordan ny informasjon fra dem han møter på reisen i Olav Tryggvasons fotspor plutselig kan endre kursen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jakten på Olav Tryggvason:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv