Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Jomfruen fra Norge

Jomfruen fra Norge tar for seg selve skjebnetimen for det norske kongedynastiet i middelalderen.
Tidlig på høsten 1302 møttes en norsk konge og en svensk hertug på en holme i Göta älv. Der inngikk de en krigsallianse. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 149,-
Jomfruen fra Norge tar for seg selve skjebnetimen for det norske kongedynastiet i middelalderen.
Tidlig på høsten 1302 møttes en norsk konge og en svensk hertug på en holme i Göta älv. Der inngikk de en krigsallianse. For å besegle forbundet, lovet kongen bort sin ett år gamle datter. Han visste ikke at han samtidig la kongerikets skjebne på hennes små skuldre.

Jomfruen fra Norge tar for seg selve skjebnetimen for det norske kongedynastiet i middelalderen. Da Håkon 5. arvet kongsmakten ved inngangen til det urolige 1300-tallet, var han Nordens mektigste mann. Under ham nådde det norske riket sitt kulturelle og politiske høydepunkt. Men gjennom datterens forlovelse med den både ridderlige og hensynsløse hertug Erik av Sverige, ble han dratt inn i et maktspill som skulle få uante konsekvenser for Norges historie.

I likhet med debutboka Alv Erlingsson er dette en bredt anlagt historiebok om en lite kjent epoke i vår historie. Tore Skeie skildrer et intenst forhold mellom to sterke og svært forskjellige menn, som hver på sin måte definerte sin tid. Boka viser fram en tapt verden av riddere, trubadurer, slott og jomfruer, men også et nådeløst samfunn med skruppelløse maktmennesker, krigstog og leiesoldater. Og et politisk system der ekteskap mellom barn kunne avgjøre kongerikers framtid.


«Sverige har sin Peter Englund. Hans norske motstykke heter Tore Skeie.» Arne Hugo Stølan, VG
Tore Skeie (f. 1977) er vinneren av Spartacus' historiekonkurranse i 2008. Han er utdannet historiker og bor i Oslo.

Medlemsvurdering:
En interessant og bra bok somer like god som både forfatterens foregående bok om MindreAlv og hans senere bok om Olav Haraldsson og hans tid.

E. Andersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788243007635
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

E
E. Andersen – 03.02.2019

– En interessant og bra bok somer like god som både forfatterens foregående bok om MindreAlv og hans senere bok om Olav Haraldsson og hans tid.

R
Ragnhild Hofgaard – 15.02.2016

– Man trenger ikke være spesielt interessert i historie for å lese denne - man blir interessert av å lese boka! Godt skrevet, interessant og sjokkerende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jomfruen fra Norge:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv