Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kongerekka

blot, svette og tårer - hvordan Norge ble Norge

Den norske kongerekka fortalt på en svært så underholdende måte! Her serveres vikingkongenes livsløp med snert, humor og sans for det tabloide i det historiske stoffet. Og så dronning Gunnhild, da.

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-

Kongerekka fortalt med humor

Historien om de norske kongene, med Harald Hårfagre som førstemann ut, går bokstavelig talt slag i slag. Forfatter og humorist Are Sende Osens egne favoritter er Eirik jarl, som avskaffet holmgang og jagde berserkene ut av landet, og Olav Kyrre, som kanskje ikke fikk all verdens plass i Snorres kongesagaer, men som regjerte i 20 år uten å invadere noen.

Tøff jobb
Å være konge og dronning var ikke en ni-til-fire-jobb, akkurat, og ikke en jobb man kunne forvente å bli særlig gammel i. Dronning Gunnhild og kongenes historier er fulle av intriger, svik, sex, brodermord, kravstore kvinnfolk, drukkenskap, plyndringer, trolldom og blodige slag.

Har du hørt det?
Hvordan ville avisene ha skrevet om Harald Hårfagre, Olav Tryggvason og Gunnhild kongemor i dag? Det kan du se i Kongerekka. Hver og en har fått sitt eget avisoppslag med skjellsettende hendelser brettet ut på ekte tabloidavis-vis i vikingtidens Budstikka, tegnet av Kristian Krohg-Sørensen. Her oppdateres vi på sladder fra siste vikingblot, true crime-saken om Halvdan Svartes mystiske død, eksklusive innsidetips til bygging av uknuselige vikingskip og mye mer.

«Selv om Snorres kongesagaer er medrivende fortellinger, kommer vi ikke bort fra at de ble skrevet for 800 år siden. Noen ganger bruker Snorre litt vel lang tid på å komme til poenget, for eksempel. Han er en flisespikker av rang med hang til å ramse opp slektsledd tilbake til tipptippoldeforeldre. Og de saftigste sjalusidramaer gjenfortelles ofte med knusktørr lektor-distanse.

Når jeg nå har laga min versjon av kongerekka, har jeg brukt Snorre som hovedkilde og faktagrunnlag, innimellom helt ned på replikknivå, men jeg har iblant valgt en litt breiere pensel og litt sterkere farger. Jo da, kanskje har jeg dratt på med litt dramatikk også. Men dette gjorde Snorre sjøl, altså. Så der følger jeg i hans fotspor i god sagatradisjon.

At de hadde tabloidaviser under vikingtida, tror jeg neppe. Men om de hadde hatt det, tror jeg de ville ligna fælt på «Budstikka» du kan lese etter hvert kapittel.»

God fornøyelse!
ARE SENDE OSEN i forordet

DE SOM ER MED:

 • Harald Hårfagre
 • Eirik Blodøks
 • Håkon den gode
 • Harald Gråfell
 • Gunnhild kongemor
 • Håkon jarl
 • Olav Tryggvason
 • Eirik jarl
 • Olav den hellige
 • Håkon Eiriksson ladejarl
 • Knut den mektige
 • Svein Knutsson

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
164
ISBN
9788205553491
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Kongerekka
Format
25 x 20 cm
Nr
8191166
Serie
Kongerekka 1

Om forfatteren

ARE SENDE OSEN (f. 1970) er programleder, humorist og forfatter. Han har jobbet i NRK i en årrekke, og står bak suksesser som «Are & Odin», «På tro og Are», «Normal galskap» og «Kongerekka».

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongerekka:

Victoria

Richard Herrmann
Nedlastbar lydbok 
199,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 
Stormen
299,-

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 
Haakon
269,-

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv