Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Landet mot nord

1000 år : 22 personer : én historie

«Les Mona Ringvejs omfangsrike norgeshistorie med alle dens personligheter! (...) Supersmart omvei til norsk historie.»

nrk.no

Kan man fortelle et lands historie gjennom et knippe individer? Hvem skal da få sine historier fortalt? I Landet mot nord gir Mona Ringvej både kjente og mer ukjente karakterer en plass. De som lager landet ved lov, som Magnus Lagabøte, men også de som lager det gjennom fortellinger, som Snorre og Camilla Collett. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 199,-
Kan man fortelle et lands historie gjennom et knippe individer? Hvem skal da få sine historier fortalt? I Landet mot nord gir Mona Ringvej både kjente og mer ukjente karakterer en plass. De som lager landet ved lov, som Magnus Lagabøte, men også de som lager det gjennom fortellinger, som Snorre og Camilla Collett. De som bare overlever i sagnene, som Jostedalsrypa, og de som glemmes. De som kom. De som dro. Og de som kom tilbake. Sammen danner de en vev av fortellinger om folket som har bosatt og beveget den nordlige kyststripen som ble et kongerike og en stat. Veien mot nord. Boken består av 22 minibiografier som elegant sys sammen til én fortelling - historien om Norge. Mona Ringvej er historiker, frilans bokanmelder og redaktør. Som forsker har hun jobbet med politisk idéhistorie i antikken og på 1700-1800- tallet. Hun har tidligere utgitt bøkene Makten og ordene. Demokrati og ytringsfrihet fra Athen til Eidsvoll (2011), og Marcus Thrane. Forbrytelse og straff (2014).

Medlemsvurdering:
Eneste jeg har å trekke på er at jeg ønsker meg fokus på flere kvinner. Har forståelse for at kildene nok kan være mangelfulle her, så ikke kritikk men bare et ønske til neste gang! Ellers veldig interessant og levende gjennomgang av norsk historie - har tidligere hatt en tanke om at norsk historie (vs engelsk, fransk etc.) er kjedelig men dette var lettfattelig og engasjerende. Slukte boken på to dager! Anbefales til alle som vil lære hovedtrekk i norsk historie på en litt annerledes måte.

Madelen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788243013759
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Les Mona Ringvejs omfangsrike norgeshistorie med alle dens personligheter! (...) Supersmart omvei til norsk historie.»

Knut Hoem, nrk.no

«Norgeshistorien mesterlig fortalt: En storslått bok om 22 medrivende skjebner.»

Hilde Østby, Aftenposten

«...alt blir levende gjennom det som tidvis bare kan beskrives som briljant skrivekunst»

Jonas Bals, Klassekampen

Kunders vurdering

M
Madelen – 04.05.2021

– Eneste jeg har å trekke på er at jeg ønsker meg fokus på flere kvinner. Har forståelse for at kildene nok kan være mangelfulle her, så ikke kritikk men bare et ønske til neste gang! Ellers veldig interessant og levende gjennomgang av norsk historie - har tidligere hatt en tanke om at norsk historie (vs engelsk, fransk etc.) er kjedelig men dette var lettfattelig og engasjerende. Slukte boken på to dager! Anbefales til alle som vil lære hovedtrekk i norsk historie på en litt annerledes måte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Landet mot nord:

Se flere

Logg inn

Handlekurv