Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Norge

et lite stykke verdenshistorie

Norge - et lite stykke verdenshistorie er en annerledes norgeshistorie for en globalisert tid. Stian Bromark og Dag Herbjørnsrud tar for seg mytene om vår nasjonale egenart, og viser at Norge alltid har vært multikulturelt og mangfoldig. Les mer

149,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 149,-
Norge - et lite stykke verdenshistorie er en annerledes norgeshistorie for en globalisert tid. Stian Bromark og Dag Herbjørnsrud tar for seg mytene om vår nasjonale egenart, og viser at Norge alltid har vært multikulturelt og mangfoldig.

Alle vet at Kong Olav tok trikken, men hvem var pakistaneren på bildet? Visste du at Kardemomme by ble skapt med inspirasjon fra Fez i Marokko? Eller at samiske Snøfrid var Harald Hårfagres favorittkone og stammor til den norske kongerekken?

I et nytt forord oppsummerer forfatterne debatten og peker på veien videre etter Mangfoldsåret 2008.

Medlemsvurdering:
Norge  et lite stykke verdenshistorie er definitivt et lite stykke norgeshistorie du bør unne deg, hvis du er et oppegående, samfunnsbevisst menneske og har lyst til å få en annen norgeshistorie enn den offisielle, som jo kan være ganske så romantifisert. Her får du vite at nordmenn slettes ikke er født med ski på beina, men lærte å gå på ski av samene. Og at Kardemomme by ble skapt med inspirasjon fra et sted i Marokko? Forfatterne Stian Bromark og Dag Herbjørnsrud har tidligere skrevet flere gode bøker som stiller spørsmål  og rokker  ved forestillingene våre om oss selv og andre, og dette følger de veldig interessant opp i denne boka. Her utfordrer de vedtatte sannheter om Norge, blant annet ved å se nærmere på slavehandelen, folkeeventyrene, Holberg og Amundsen. Et viktig, lite stykke norgeshistorie!

Kurt

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202328269
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

K
Kurt – 08.09.2005

– Norge  et lite stykke verdenshistorie er definitivt et lite stykke norgeshistorie du bør unne deg, hvis du er et oppegående, samfunnsbevisst menneske og har lyst til å få en annen norgeshistorie enn den offisielle, som jo kan være ganske så romantifisert. Her får du vite at nordmenn slettes ikke er født med ski på beina, men lærte å gå på ski av samene. Og at Kardemomme by ble skapt med inspirasjon fra et sted i Marokko? Forfatterne Stian Bromark og Dag Herbjørnsrud har tidligere skrevet flere gode bøker som stiller spørsmål  og rokker  ved forestillingene våre om oss selv og andre, og dette følger de veldig interessant opp i denne boka. Her utfordrer de vedtatte sannheter om Norge, blant annet ved å se nærmere på slavehandelen, folkeeventyrene, Holberg og Amundsen. Et viktig, lite stykke norgeshistorie!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norge:

Se flere

Logg inn

Handlekurv