Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Norges historie

komplett verk bind I-VII

Norges historie, bind I-VII

I 1711 gav Tormod Torfæus ut den aller første norgeshistorien. Verket var skrevet på tidens lærde språk, latin, og er nå for første gang kommet på norsk. Det er en litterær skattkiste som er åpnet for første gang på nesten tre hundre år!

I bind 1 skildrer Torfæus Norges tilblivelse og gir et spennende innblikk i hvordan landet så ut på 1600-tallet. Les mer

5122,-

5629,- Spar: 507,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 4784,-
Norges historie, bind I-VII

I 1711 gav Tormod Torfæus ut den aller første norgeshistorien. Verket var skrevet på tidens lærde språk, latin, og er nå for første gang kommet på norsk. Det er en litterær skattkiste som er åpnet for første gang på nesten tre hundre år!

I bind 1 skildrer Torfæus Norges tilblivelse og gir et spennende innblikk i hvordan landet så ut på 1600-tallet. Han går tilbake til det han mente var de første bosettingene i Norge og beskriver hvordan de ulike delene av Norge ble befolket.

I bind 2 forteller han om Harald Hårfagres ættebakgrunn på fars- og morssiden med vekt på faren, Halvdan Svarte og den unge kong Haralds forsøk på å samle Norge til et rike fram til og med de første norske bosetterne på Island.

I bind 3 skildrer Torfæus Norge under herredømmet til kong Eirik Blodøks og hans fargerike hustru, Gunnhild. Dramaet mellom Eirik og brødrene hans står sentralt. Boka gir en innsikt ikke bare i kongenes liv og virke, men har også et skarpt blikk for menneskene omkring dem.

I bind 4 tar Torfæus for seg Norge under herredømmet til kong Olav Tryggvason, Eirik og Svein jarl og kong Olav den hellige - fra 995 til 1023, en periode på under 30 år.

Bind 5 tar for seg Norge under herredømmet til kong Olav den hellige, Svein Alfivason, Magnus den gode og Harald Hardråde - fra 1015 til 1066, en periode på vel 50 år. I dette bindet briljerer Torfæus han som historiker - også med kritikk av de norrøne sagaskriverne.

I bind 6 åpner Torfæus med en beskrivelse av Olav Kyrres styre og belyser norske forhold ikke bare gjennom sagaer, men også gjennom ikke-skandinaviske kilder.

Bind 7, det siste bindet, fremstiller utviklingen i Norge etter kong Sverre Sigurdssons død, Sverreættens etablering og hvordan kampen mellom birkebeinere og baglere fortsetter. Det legges stor vekt på få fram hva Håkons sønn, Magnus Lagabøte, betydde for Noregsveldet og utviklingen av lovverket i Norge og på Island.

Medlemsvurdering:
Et sjeldent storverk som for første gang er tilgjengelig på norsk! Uten Torfæus hadde store deler av vår historie ligget i mørke, med denne oversettelsen fra latin vil Norges første historieverk bli tilgjengelig for folk flest. Når noen spør "Hva er egentlig norsk?" så kan du slå dem i hodet med vår stolte historie....

Arve Kvaløy

Detaljer

Forlag
Eide forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788241906947
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
23 x 37 cm
Serie
Norges historie. Komplett bind I-VII

Kunders vurdering

A
Arve Kvaløy – 25.07.2023

– Et sjeldent storverk som for første gang er tilgjengelig på norsk! Uten Torfæus hadde store deler av vår historie ligget i mørke, med denne oversettelsen fra latin vil Norges første historieverk bli tilgjengelig for folk flest. Når noen spør "Hva er egentlig norsk?" så kan du slå dem i hodet med vår stolte historie....

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norges historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1814

Karsten Alnæs
Innbundet 
409,- 449,-

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv