Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Norsk arkeologisk leksikon

Norges første arkeologileksikon, med bidrag fra landets fremste arkeologer! Dette unike oppslagsverket for norsk arkeologi og forhistorie presenterer terminologi, funn, funnsteder og tidsepoker fra vår egen fortid. Les mer

481,-

529,- Spar: 48,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 449,-
Norges første arkeologileksikon, med bidrag fra landets fremste arkeologer! Dette unike oppslagsverket for norsk arkeologi og forhistorie presenterer terminologi, funn, funnsteder og tidsepoker fra vår egen fortid. Gjennom kortfattede og informative tekster får leseren innsikt i steinalder, bronsealder og jernalder, funn og fortidsminner landet rundt, oldtidens fangst og jordbruk, og kunst og håndverk. Helleristninger og andre fortidsminner de fleste har sett i sitt nærmiljø har fått sin plass, det har også de dyrebare importvarene fra Romerriket og vikingtoktenes røvergods. Norsk arkeologi har de senere årene opplevd en veldig vekst og interesse . og en rekke nye funn har avdekket stadig nye sider ved vår forhistorie. Norsk arkeologileksikon er en oppdatert presentasjon av de brikkene vi må ha for å få et innblikk i hvordan denne forhistorien var.

Medlemsvurdering:
Dette er boken som alle i det arkeologiske fagmiljøet og andre arkeologiinteresserte har ventet på. Boken egner seg meget godt for forelesere som ønsker en rask oppfriskning, studenter som ønsker en rask måte å få oversikt over epoker, funnmateriale og lokaliteter på og andre interesserte som vil skaffe seg raskt innblikk i den arkeologiske forskningen i Norge. Verket tar for seg alle periodene, bortsett fra middelalderen (siden det allerede er utgitt i "Kulturhistorisk leksikon for nordisk middelalder"). Det er benyttet mange forkortinger gjennom hele boken (f.eks STA (steinalder), RT (romertid) og VT (vikingtid)). I seg selv er ikke det noe stort problem, men det anbefales sterkt at leseren har rimelig god kontroll på rekkefølgen av de ulike periodene. Kanskje burde forskningstradisjonen blitt litt mer omtalt. Et stort pluss er at det ikke er bare en person som har skrevet verket, men spesialister over hele landet på hver sine felt, som gjør innholdet meget oppdatert og troverdig. Ellers er det tatt med adresser (e-post og ordinær), telefonnumre og internettadresse til ulike institusjoner som arkeologiske museer og andre relevante museer. Ikke minst kan vi helt til slutt finne en meget fyldig og variert litteraturliste innenfor arkeologi. Denne boken anbefales til absolutt ALLE arkeologiinteresserte!

Eiesland

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
538
ISBN
9788253026114
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

E
Eiesland – 08.04.2006

– Dette er boken som alle i det arkeologiske fagmiljøet og andre arkeologiinteresserte har ventet på. Boken egner seg meget godt for forelesere som ønsker en rask oppfriskning, studenter som ønsker en rask måte å få oversikt over epoker, funnmateriale og lokaliteter på og andre interesserte som vil skaffe seg raskt innblikk i den arkeologiske forskningen i Norge. Verket tar for seg alle periodene, bortsett fra middelalderen (siden det allerede er utgitt i "Kulturhistorisk leksikon for nordisk middelalder"). Det er benyttet mange forkortinger gjennom hele boken (f.eks STA (steinalder), RT (romertid) og VT (vikingtid)). I seg selv er ikke det noe stort problem, men det anbefales sterkt at leseren har rimelig god kontroll på rekkefølgen av de ulike periodene. Kanskje burde forskningstradisjonen blitt litt mer omtalt. Et stort pluss er at det ikke er bare en person som har skrevet verket, men spesialister over hele landet på hver sine felt, som gjør innholdet meget oppdatert og troverdig. Ellers er det tatt med adresser (e-post og ordinær), telefonnumre og internettadresse til ulike institusjoner som arkeologiske museer og andre relevante museer. Ikke minst kan vi helt til slutt finne en meget fyldig og variert litteraturliste innenfor arkeologi. Denne boken anbefales til absolutt ALLE arkeologiinteresserte!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norsk arkeologisk leksikon:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv