Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Norsk kirkehistorie

Norsk kirkehistorie gir en helhetlig og oversiktlig fremstilling av kirkens utvikling i Norge fra kristendommens innføring, gjennom middelalderen og reformasjonen og frem til de synspunkter og problemstillinger som preger debatten om kirken i våre dager. Les mer

529,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 449,-
Norsk kirkehistorie gir en helhetlig og oversiktlig fremstilling av kirkens utvikling i Norge fra kristendommens innføring, gjennom middelalderen og reformasjonen og frem til de synspunkter og problemstillinger som preger debatten om kirken i våre dager.

Forfatterne legger i større grad enn tidligere tiders kirkehistorikere vekt på brytningene mellom kirken og samfunnet for øvrig. Fremstillingen konsentrerer seg dermed mer om prosesser og utviklingslinjer enn om enkeltpersoners innsats. Boka beskriver også hvordan den norske kirkehistorien er påvirket av og atskiller seg fra utviklingen i resten av Europa.

Norsk kirkehistorie er skrevet som en grunnbok for studenter i kristendomskunnskap og teologi, og egner seg også godt for allment interesserte lesere. Denne 3. utgaven er grundig revidert og oppdatert.

Bernt Oftestad er professor og Jan Schumacher er førsteamanuensis i kirkehistorie ved Det teologiske Menighetsfakultet, mens Tarald Rasmussen er professor i kirkehistorie ved Det teologiske fakultet, Universitetet i Oslo.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
325
ISBN
9788215008134
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

k
kingvald – 13.03.2006

– Denne boka tek for seg utviklinga av den norske kyrkja frå kristninga av Noreg på vikingtida og til kyrkja i Noreg i dag. Det er eit samarbeid mellom tre ulike forfattarar, der kvar av dei skriv sin eigen bolk. Boka gjev ein forholdsvis grundig innføring i ein del problemstillingar, og ein kjem innom dei fleste aktuelle problemstillingane opp gjennom dei siste 1000 åra. Boka fortel oss og ganske mykje om ulike historiske hendingar, som ikkje alltid er nært knytta opp mot utviklinga av kyrkja (jfr. Martin Tranmæl sin kamp i arbeidarrørsla).
Når ein les gjennom boka, kan den framstå som rotete, og språket er ofte tungt. Det hadde vore ein stor fordel om boka hadde vore meir oversiktleg enn det ho er.

E
Eniel – 08.03.2006

– Denne boken gir en gjennomgang fra og med kristningen av Norge, og like frem til idag. Bokens gjengvelse av de forskjellige periodene er greie, med unntak av den første delen, det vil si frem til reformasjonen. Denne første delen er for rotette og det er vanskelig å tilegne seg kunnskap utifra den. Resten av boken er bedre.
Jeg synes boken er forholdsvis god, selv om språket til tider blir unødvendig tungt og preget av fremmedord. Men temaet er jo unektelig interessant, og selv om det blir litt strevsomt å holde styr på alle de forskjellige personnavnene, er boka i det store og hele lærerik, skjønt den kunne vært lettere å sette seg inn i.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norsk kirkehistorie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv