Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Norske utposter

nordmenn utenfor allfarvei

Bergenske slaver i Karibia, fattigjenter på New Zealand, gullgravere i Brasil, sunnmøringer i Boerkrigen og lykkejegere i Shanghai . .. Ikke alle norske utvandrere endte opp på den amerikanske prærien. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bergenske slaver i Karibia, fattigjenter på New Zealand, gullgravere i Brasil, sunnmøringer i Boerkrigen og lykkejegere i Shanghai . .. Ikke alle norske utvandrere endte opp på den amerikanske prærien. Spredt rundt på kloden finnes spor etter nordmenn som slo seg ned utenfor allfarvei. De kom som eventyrere, nybyggere og fangstmenn, eller havnet ufrivillig på fremmed jord som forliste sjøfolk og tvangsarbeidere. I nyere tid har et globalt marked fått norske kvinner og menn til å etablere seg tusenvis av mil hjemmefra. Norske utposter er den første samlede fremstillingen av utvandring til andre land enn USA. Fredrik Larsen oppsøker rester av norske bosetninger og miljøer på fem kontinenter, og forteller fascinerende og ukjente historier om nordmenn under fjerne himmelstrøk - fra 1600-tallet og frem til vår tid. Hvem var disse utvandrerne? Hvordan ble de tatt imot? Og på hvilken måte lever den norske arven videre i dag?

Medlemsvurdering:
Dette er fascinerende lesning! Historie presentert i et meget leservennlig format - med mange illustrasjoner og bilder. Korte, men inngående og lærerike historier om små samfunn av nordmenn rundt om i verden, med fint forklart kontekst. Godt fortalt - som når riktig gode forelesere fengsler sitt publikum. Jeg koste meg stort med denne og anbefaler den varmt videre!

Marit

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202780258
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Liv Mongstad – 09.01.2019

– Litt for gammelt og uinteressant. Kjekt å ha som et oppslagsverk.

L
Liv Mongstad – 09.01.2019

– Fantastisk god historiebok!

B
Bjarte – 28.12.2017

– Bra bok, men litt tungvint skrevet. Men ellers var den god og interessant bok.

P
Paul Urke – 06.09.2017

– Nordmenn i alle verdenshjørner

M
Marit – 17.08.2017

– Dette er fascinerende lesning! Historie presentert i et meget leservennlig format - med mange illustrasjoner og bilder. Korte, men inngående og lærerike historier om små samfunn av nordmenn rundt om i verden, med fint forklart kontekst. Godt fortalt - som når riktig gode forelesere fengsler sitt publikum. Jeg koste meg stort med denne og anbefaler den varmt videre!

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 30.06.2017

– Da verden åpnet seg med nye sjøveier og transportmåter dro også nordmenn ut for å skape seg et liv under andre himmelstrøk. Les de fantastiske historiene om norske slaver og lykkejegere, sjøfolk og forretningsmenn som slo seg ned verden rundt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norske utposter:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv