Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Revolusjon!

Frankrikes blodige år

Herman Lindqvist gir oss et levende bilde av hendelsene fra disse urolige årene i Frankrikes historie. Her er dramatiske beretninger om krig og terror, folkets opprør, stormingen av Bastillen, revolusjonsdomstoler, diktatur og giljotineringer, men han tar også for seg aktørene og deres skjebner: Ludvig 16. Les mer

381,-

419,- Spar: 38,-

Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 356,-
Herman Lindqvist gir oss et levende bilde av hendelsene fra disse urolige årene i Frankrikes historie. Her er dramatiske beretninger om krig og terror, folkets opprør, stormingen av Bastillen, revolusjonsdomstoler, diktatur og giljotineringer, men han tar også for seg aktørene og deres skjebner: Ludvig 16., Marie Antoinette, Robespierre, Danton, Marat og Napoleon m.fl. Den franske revolusjon fikk stor betydning for utviklingen i Europa både politisk og ideologisk. Dens berømte slagord frihet, likhet og brorskap og erklæringen om menneskerettighetene har i sterk grad preget den demokratiske utvikling i Europa, og ikke minst kan vi spore tankegods herfra i den norske Grunnloven av 1814. Om denne boken har Herman Lindqvist sagt følgende: "Min hensikt er å skrive en historiebok for alle som sov i historietimene på skolen og som aldri har lest en historiebok. Jeg vil fortelle om den franske revolusjonen for vanlige lesere slik historien aldri er blitt fortalt før."

Detaljer

Forlag
Schibsted forlagene
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
435
ISBN
9788251624459
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Revolution!
Format
23 x 17 cm

Kunders vurdering

D
Drot – 21.03.2010

– Lindqvist skriver på en lettfattelig måte og gir her en interessant innføring i den franske revolusjonen. Boken er rikt illustrert og alle viktige hendelser er med. Her får man også andre innblikk i kuriositeter fra dagliglivet i Paris som bidrar til å gi et enda bedre inntrykk av forholdene i byen før og under revolusjonen. På den negative siden kan det nevnes at forfatteren til tider fokuserer vel mye på enkeltpersoner (særlig svenske), og det er ikke alltid like lett å se at deres betydning rettferdiggjører så mye omtale. Likevel bidrar dette også til å personifisere revolusjonen. Alt i alt er dette en meget god bok for den som vil friske opp noe av historiekunnskapene fra ungdomsskolen. Det er nesten ingen grunn til å lese skjønnlitteratur når virkelige hendelser kan skildres på en så spennende måte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Revolusjon!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv