Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Russisk politisk idéhistorie fra opplysningstiden til i dag

Boken omhandler russisk politisk idéhistorie fra opplysningstiden til i dag. Et av bokens hovedmål er å påvise hvordan den russiske intelligentsiaens isolasjon i forhold til både makthaverne og folket fikk medlemmene av intelligentsiaen til å utvikle ekstremistiske politiske prosjekter - og ty til vold for å virkeliggjøre dem. Les mer

349,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 296,-
Boken omhandler russisk politisk idéhistorie fra opplysningstiden til i dag. Et av bokens hovedmål er å påvise hvordan den russiske intelligentsiaens isolasjon i forhold til både makthaverne og folket fikk medlemmene av intelligentsiaen til å utvikle ekstremistiske politiske prosjekter - og ty til vold for å virkeliggjøre dem. Har litteraturliste.

Medlemsvurdering:
For å hjelpa til med å forstå den store grannen i aust, har Bjørn Nistad skrive denne boka om politisk tenkjing i Russland. Dei fleste av tenkjarane han tek føre seg, fekk aldri høve til å setja tankene ut i verda medan andre fekk det. Forfattaren kjem i boka med sine kommentarar og subjektive vurderingar men er også rimeleg nyansert både i utval av tenkjarar og plassdisposisjon. I tillegg til å vera skrive i eit artig språk blotta for uforståelege akademikarformuleringar er boka velstrukturert og oversikteleg. Det gledelege med boka er også at Nistad har avgjort å ta med også dei nyaste tenkjarane i russisk politikk, slik som både fascistleiaren Zjirinovskij og kommunisten Ziuganov. Desse kjem på toppen av dei som har og har hatt makta i Russland etter Sovjetunionens samanbrot.
Oppsummert er boka gledeleg lesnad som handlar om eit spanande tema i ei folkeleg språkdrakt.

JE

Detaljer

Forlag
Solum
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
325
ISBN
9788256014460
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2004
Format
21 x 15 cm

Kunders vurdering

J
JE – 26.12.2005

– For å hjelpa til med å forstå den store grannen i aust, har Bjørn Nistad skrive denne boka om politisk tenkjing i Russland. Dei fleste av tenkjarane han tek føre seg, fekk aldri høve til å setja tankene ut i verda medan andre fekk det. Forfattaren kjem i boka med sine kommentarar og subjektive vurderingar men er også rimeleg nyansert både i utval av tenkjarar og plassdisposisjon. I tillegg til å vera skrive i eit artig språk blotta for uforståelege akademikarformuleringar er boka velstrukturert og oversikteleg. Det gledelege med boka er også at Nistad har avgjort å ta med også dei nyaste tenkjarane i russisk politikk, slik som både fascistleiaren Zjirinovskij og kommunisten Ziuganov. Desse kjem på toppen av dei som har og har hatt makta i Russland etter Sovjetunionens samanbrot.
Oppsummert er boka gledeleg lesnad som handlar om eit spanande tema i ei folkeleg språkdrakt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Russisk politisk idéhistorie fra opplysningstiden til i dag:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Tre lys
99,-

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
99,- 299,-
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv