Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Skammens historie

den norske stats mørke sider 1814-2014

"En viktig bok"

Tidsskrift for den norske legeforening

Intet sted i verden i dag er tilliten til myndighetene større enn i de skandinaviske landene, og dette gjenspeiler seg også i hvordan vi skriver, opplever og ikke minst feirer vår egen nære fortid. Denne lydboken retter et kritisk søkelys mot vår egen stat. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
Intet sted i verden i dag er tilliten til myndighetene større enn i de skandinaviske landene, og dette gjenspeiler seg også i hvordan vi skriver, opplever og ikke minst feirer vår egen nære fortid. Denne lydboken retter et kritisk søkelys mot vår egen stat. Dette er de svakes norgeshistorie, en motvekt til seierherrenes historie med sitt fokus på kriger, konger og de kapitalsterke. Forfatterne ønsker å utfordre den allmenne oppfattelsen av det uskyldsrene Norge. Nei, det er ikke typisk norsk å være god, det er typisk norsk å ha det godt. Kjente og ukjente skampletter i norgeshistorien belyses og settes inn i en historisk kontekst. I tråd med en moderne forståelse av menneskerettighetene vil vi fokusere på statens rolle i utvidet forstand, det vil si ikke bare statens handlinger, men også fravær av handling. Forfatterne har valgt Norges tid som stat med egen grunnlov og frem til 200-årsjubileumet (1814-2014) som tidsmessig avgrensning.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202759506
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"En viktig bok"

Einar Kringlen, Tidsskrift for den norske legeforening

«... en bokbombe som er et forfriskende bidrag til jubileumsfyrverkeriet.»

Stian Bromark, Dagsavisen

«En forfriskende bitter aperitiff før jubelen bryter løs. Ei bok der vi møter et Norge på vranga, et Norge som bør skamme seg. Velkommen lesning særlig for meg, som har vokst opp i Italia, et land der alle vet at alt er bare dritt.»

Jon Rognlien, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skammens historie:

I limbo
Ny!

I limbo

Jan Alexander Svoboda Brustad
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Handlekurv