Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Skyggebilder av Storbritannia

tradisjoner i en krisetid

"Bratberg sin innsikt i øyrikets utfordringer kommer klart til syne, og boka anbefales varmt."

Tommy Leonhardsen, Trønderavisa

Denne boken plukker opp tråden etter the Clash og Trainspotting og gir et dagsaktuelt bilde av et Storbritannia i krisetid. Ettervirkningene av finanskrisen, ungdomsopptøyene i Londons gater, innvandringsproblemer og klassekonflikt er bare noen eksempler på britisk friksjon i møte med det 21. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 249,-
Denne boken plukker opp tråden etter the Clash og Trainspotting og gir et dagsaktuelt bilde av et Storbritannia i krisetid. Ettervirkningene av finanskrisen, ungdomsopptøyene i Londons gater, innvandringsproblemer og klassekonflikt er bare noen eksempler på britisk friksjon i møte med det 21. århundre. Samtidig er den britiske unionen truet innenfra av skotsk uavhengighet og utenfra av et stadig vanskeligere forhold til EU.

Disse spørsmålene er alle preget av Storbritannias spesielle fortid, som union og imperium, åpent mot verden men skeptisk til Europa. Det er en fortid som nordmenn flest kjenner godt, men som trenger en oppdatering. Hvordan har globalisering og innvandring endret britenes internasjonale utsyn? Hva har tre tiår med markedsliberalisme gjort med det politiske landskapet?

Med kombinasjonen av dypere analyse og faglig ryggdekning går Øivind Bratberg inn i hva som har gått galt i Storbritannia de siste årene og utfordringene det britiske samfunnet står overfor.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202417901
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Skyggebilder av Storbritannia

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Bratberg sin innsikt i øyrikets utfordringer kommer klart til syne, og boka anbefales varmt."

Tommy Leonhardsen, Trønderavisa

"Vi mener vi kjenner britene, men har ikke vondt av en oppdatering, og det sørger Øivind Bratberg for på en førsteklasses måte.(...) Vekkes nysgjerrigheten din av årstall som 1215, 1588 eller 1688? I så fall: Skaff deg den."

Anders Horntvedt, Finansavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skyggebilder av Storbritannia:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv