Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Slutten for det røde mennesket

tiden second hand

Svetlana Aleksijevitsj, kjent for boka Krigen har intet menneskelig ansikt, har intervjuet mennesker i de tidligere sovjetrepublikkene om livet etter Sovjetunionens sammenbrudd. Slutten for det røde mennesket er et unikt forsøk på å beskrive de sovjetiske erfaringene fra det lille menneskets perspektiv. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

Sovjetunionen. Det begynte med drømmer om et nytt menneske som skulle formes av de kommunistiske ideene. Det nye mennesket levde i et mektig imperium, elsket og fryktet verden over, men en dag brøt det sammen, og tilbake stod sovjetmennesket, som kastet ut i en usikker og ubegripelig tilværelse der et fåtall ble uforståelig rike og mange fattigere enn noensinne.

I over tjue år har Svetlana Aleksijevitsj reist rundt i de tidligere sovjetrepublikkene. Hun har snakket med dem som tapte - gjestearbeiderne, barnehjemsbarn, slektninger til selvmordere og mange, mange flere. Av disse tusentalls stemmer har hun skapt et kor om livet i den sosialistiske utopien, om kaoset som fulgte og om den tiltakende politiske undertrykkelsen av i dag.

Slutten for det røde mennesket. Tiden second hand er et unikt forsøk på å beskrive de sovjetiske erfaringene fra det lille menneskets perspektiv.

Aleksijevitsj har en egen evne til å finne frem til vanlige menneskers ekstraordinære fortellinger, og til å få dem til å åpne seg. Når hun samler disse historiene mellom to permer, løftes enkeltmenneskets historie til poesi. Ikke siden Churchill har en sakprosaforfatter fått Nobelprisen i litteratur. Aleksijevitsj er en verdig kandidat. Erika Fatland, Aftenposten ... den virkelige styrken i Slutten for det røde mennesket [er] den kumulative effekten som oppstår når alle disse vitnesbyrdene samles i én lang tekst. Olaf Haagensen, Morgenbladet Svetlana Aleksijevitsj skriver fram et voldsomt kor av brutalitet og alkohol […] Boka gir mer enn nok å tenke over i lang tid. Jon Rognlien, Dagbladet

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
580
ISBN
9788248914921
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Vremia sekond hend
Format
22 x 16 cm
Nr
8073554

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Slutten for det røde mennesket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv