Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Taterne

livskampen og eventyret

Alf Prøysen sa han hadde lært det viktigste om visekunsten av taterne - de som i hans barndom kom vandrende langs veiene. Det er flere enn ham som har mottatt lærdom fra det reisende folket. Denne boken gir en fullstendig historie om taterne i vår kultur. Les mer

299,-
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 254,-
Alf Prøysen sa han hadde lært det viktigste om visekunsten av taterne - de som i hans barndom kom vandrende langs veiene. Det er flere enn ham som har mottatt lærdom fra det reisende folket. Denne boken gir en fullstendig historie om taterne i vår kultur. Det innebærer alt det positive taterne har bidratt med. Men historien er sammensatt og den har store, mørke flekker. Taterne har insistert på sin egenart og valgt å leve annerledes. Det har straffet seg og påført dem lidelser. Men de reisende er i ferd med å vinne ny stolthet og aktelse, og denne boken er et bidrag i den prosessen.

Medlemsvurdering:
En fantastisk godt skrevet historisk bok om taterne og deres vonde livsvilkår i norsk sammenheng - i disse tider med mye etnisk rasisme og økende fremmedfiendtlighet burde dette være en obligatorisk bok i norsk skole og utdanning. Øverland sitt dikt om _ Du må ikke glemme - står seg i særdeleshet også når det gjelder de ugjerninger den norske stat og det norske samfunnet har begått (og fremdeles begår) overfor taterne og andre etniske minoriteter.

Niels Arvid Sletterød

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
423
ISBN
9788282654012
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

N
Niels Arvid Sletterød – 07.01.2020

– En fantastisk godt skrevet historisk bok om taterne og deres vonde livsvilkår i norsk sammenheng - i disse tider med mye etnisk rasisme og økende fremmedfiendtlighet burde dette være en obligatorisk bok i norsk skole og utdanning. Øverland sitt dikt om _ Du må ikke glemme - står seg i særdeleshet også når det gjelder de ugjerninger den norske stat og det norske samfunnet har begått (og fremdeles begår) overfor taterne og andre etniske minoriteter.

K
Kari Buer – 13.02.2018

– Boken var en gave - mottakeren ønsket den selv - antar den derfor er bra

Oppdag mer

Bøker som ligner på Taterne:

I limbo
Ny!

I limbo

Jan Alexander Svoboda Brustad
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv