Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Tyskland på 200 sider

historien om mange land som ble ett

«Lettflytende og behagelig å lese.»

Klassekampen

Erik Fosnes Hansen forteller med overskudd og glimt i øyet historien om de mange landene som prøver å være ett.

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Skandinavia og Tyskland har både kranglet og kriget, og Tyskland har alltid hatt stor betydning for oss litt lenger nord, både kulturelt og som handelspartner. Mange av våre kjæreste tradisjoner er opprinnelig tyske, som adventslys og juletreet, samtidig som vår nære histories krigstraumer er knyttet til Tysklands invasjon av Norge i 1940.

For Erik Fosnes Hansen er Tyskland som et andre hjemland, og med sin store kunnskap og glitrende penn har han klart det mesterstykket å skrive en lettlest innføring i tysk historie, kultur og samfunnsliv. Fosnes Hansen har konsentrert seg om de siste fem hundre årene i det som utgjør dagens Tyskland, for selv om tyskerne har hatt felles språk og kultur i mange tusen år, var området fram til 1871 delt i mange små riker med tilsvarende mange herskere.

For meg, som forgjeves prøvde å få overblikk over denne biten av historien da jeg var student, falt brikkene endelig på plass. Her er knagger og overblikk, morsomme anekdoter og smarte innfallsvinkler til stoffet som gjør det lett å lese og huske. Bli med på sveipene gjennom Tysklands mange kapitler ført i pennen av en av våre fremste historiefortellere.

Vi anbefaler

— Briljant! Her er knagger og overblikk, morsomme anekdoter og smarte innfallsvinkler til stoffet som gjør det lett å lese og huske.

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
204
ISBN
9788248929376
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
24 x 16 cm
Nr
8218943
Serie
På 200 sider

Medlemsblad

Fra forfatterens forord

En vanlig myte om tyskerne er at de er lydige, ensrettede og flinke til å gå i takt. Det er ikke min erfaring. Sjelden møter man mer uenighet og glødende debatt (i lange setninger) enn blant tyskere. Historien om Tyskland er historien om et folk som sjelden klarte å bli enig om noe som helst seg imellom. Derfor er det ofte historien om konflikter, men også om en smeltedigel av mangfold, av intellektuell fruktbarhet og kulturell rikdom. Tysklands historie er også historien om sensur og diktatur, krig og folkemord. Men parallelt levde håpet om et annet, mer humant Tyskland, et håp tyskerne har forsøkt å virkeliggjøre flere ganger, ikke minst etter 1945. Jeg har forsøkt å fortelle om begge deler.

Erik Fosnes Hansen i forordet

Om forfatteren

Erik Fosnes Hansen (f. 1965) er en av Norges fremste forfattere. Siden den sensasjonelle debuten allerede som 20-åring med Falketårnet (1985), har romanene hans vakt oppsikt både i Norge og i utlandet. Det store gjennombruddet kom med Salme ved reisens slutt (1990). Bøkene hans er oversatt til 36 språk.

Gjest i Bokklubbens podkast

Les og lytt: Erik Fosnes Hansen snakker om boka og sitt forhold til Tyskland i Bokklubbens podkast.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Lettflytende og behagelig å lese.»

Klassekampen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tyskland på 200 sider:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv