Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Etterlyst: Bergprekenens Jesus

har folkekirkene glemt ham?

Oskar Skarsaune leverer et viktig innlegg i debatten om folkekirken som kirketype. Med utgangspunkt i Bergprekenen spør forfatteren: Hva er egentlig kirken? Forfatterens tese er at vi må begynne hos Jesus selv. Les mer

181,-

199,- Spar: 18,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Oskar Skarsaune leverer et viktig innlegg i debatten om folkekirken som kirketype. Med utgangspunkt i Bergprekenen spør forfatteren: Hva er egentlig kirken? Forfatterens tese er at vi må begynne hos Jesus selv. Da Jesus forkynte gledesbudskapet om Guds kongerike, skildret han dette riket som et annerledes-rike. «Den som vil bli være stor blant dere, skal være tjeneren deres, og den som vil være først blant dere, skal være alles slave.» I sin største tale i Matteusevangeliet, Bergprekenen, skildrer Jesus denne måten å leve på. Disiplene hans skulle leve etter hans forbilde. I denne boken stiller forfatteren utfordrende spørsmål. Han utfordrer kirken til å ta et oppgjør med de siste rester av hegemonisk tankegang om kristendommen som statens religion som skulle fremmes med maktmidler. Og han oppfordrer alle kristne til å finne tilbake til «nådens frigjørende evangelium».

Medlemsvurdering:
Er det anmeldelse av Bokkildens behandling eller av boken? Boken var uhyre tankevekkende og aktuell i Dagens folkekirkesituasjon.

Oddvar Søvik

Detaljer

Forlag
Luther
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
317
ISBN
9788253148779
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
22 x 14 cm

Kunders vurdering

O
Oddvar Søvik – 27.06.2019

– Er det anmeldelse av Bokkildens behandling eller av boken? Boken var uhyre tankevekkende og aktuell i Dagens folkekirkesituasjon.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Etterlyst: Bergprekenens Jesus:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv