Boken om mennesket - Adam Rutherford

Boken om mennesket

en kort historie om kultur, sex, krig og vår utvikling

; Alice Roberts (Illustratør) ; Inger Sverreson Holmes (Oversetter)

«En bok som er omhyggelig disponert, smart bygget opp og fylt med spennende observasjoner. Rutherford er en engasjert og morsom forfatter.»

The Observer
I Boken om mennesket utforsker Adam Rutherford hvordan mye av det vi tror er spesielt for oss, ikke er det: vi er ikke den eneste arten som kommuniserer, lager verktøy, bruker ild eller har sex av andre grunner enn å lage nye versjoner av oss selv. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

I Boken om mennesket utforsker Adam Rutherford hvordan mye av det vi tror er spesielt for oss, ikke er det: vi er ikke den eneste arten som kommuniserer, lager verktøy, bruker ild eller har sex av andre grunner enn å lage nye versjoner av oss selv. Men evolusjonen har gjort oss i stand til å skape komplekse kulturer som overgår andre vi kan observere i naturen.


Vi liker å tenke på oss selv som unike, men er det egentlig noe spesielt som skiller oss fra andre dyr? Mennesket er bare en grein på et familietre som omfatter fire milliarder år, mange forgreninger og en milliard arter. Alle disse organismene har samme opprinnelse, med et felles arvestoff. Dette paradokset - at vår biologi ikke lar seg skille fra annet liv, likevel anser vi oss som unike - er kjernen i hvem vi er.


FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 238
ISBN: 9788202661823
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The book of humans
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En bok som er omhyggelig disponert, smart bygget opp og fylt med spennende observasjoner. Rutherford er en engasjert og morsom forfatter.»

The Observer

«Rutherford er en engasjerende, vittig skribent. Og han er konsis. Etter flere store, men verdige mursteiner om menneskets natur som er utgitt de seneste årene, er denne hyllesten til vår art enda mer velkommen. En underholdende og velsignet kortfattet lesning.»

The Guardian

«En slags intellektuell renselse, som avslører populære myter om menneskets unikhet [...] Rutherford er en sjarmerende guide, som gir inntrykk av at han, i likhet med oss, finner det hele forunderlig, selv om han åpenbart vet hva han snakker om.»

New Scientist

«Rutherfords underholdende bok gir et forfriskende og perspektivendrende blikk på den kompliserte historien til livet på Jorden.»

Publishers Weekly