Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Darwin i byen

evolusjon i gatenes jungel

I Darwin i byen viser evolusjonsbiolog Menno Schiltuizen oss at evolusjonen i byene skjer mye raskere og på mer forunderlige vis enn Darwin noen sinne våget å drømme om.

Vi er på full fart mot en fremtid der tre fjerdedeler av jordas befolkning bor i byer, og store deler av planetens areal har blitt urbanisert. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
I Darwin i byen viser evolusjonsbiolog Menno Schiltuizen oss at evolusjonen i byene skjer mye raskere og på mer forunderlige vis enn Darwin noen sinne våget å drømme om.

Vi er på full fart mot en fremtid der tre fjerdedeler av jordas befolkning bor i byer, og store deler av planetens areal har blitt urbanisert. Når mye av det som er igjen er dekket av jordbruk, beitemark og plantasjer - hvor skal da naturen gjøre av seg? I følge den nederlandske evolusjonsbiologen Menno Shilthuizen ligger svaret i byene.

Etter hvert som dyrelivet finner nye tilfluktsteder blant oss, har evolusjonen tatt en overraskende vending. Urbane dyr blir stadig frekkere og mer oppfinnsomme, byduer har utviklet en fjærdrakt som tåler forurensningen bedre, og ugress som vokser i sprekkene på fortauene har tilegnet seg en ny type frø. Svarttroster som holder til i byen er til og med i ferd med å bli en helt ny rase, som vi kan gi navnet Turdus Urbanicus.

Takket være enestående rask evolusjonær tilpasning finner planter og dyr nye måter å overleve på i menneskenes tilsynelatende ugjestmilde verden av asfalt og stål. Vi står foran åpningen av et nytt kapittel i historien om livet på planeten - et kapittel der artsmangfoldet sørgelig nok svinner hen, men der også nye og spennende livsformer ser dagens lys.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Font
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
332
ISBN
9788281695191
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Darwin comes to town
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

M
Marius von Glahn – 29.06.2023

– En glimrende bok som gir et godt innblikk i både nyere og eldre eksempler i evolusjonsbiologien. Et emne som aldri mister aktualitet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Darwin i byen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv