Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Den tredje sjimpansen

menneskets evolusjon og framtid

Jared Diamonds gjennombruddsbok The Third Chimpanzee regnes også som hans mest velskrevne. Her kommer for første gang Diamonds særegne kobling mellom historie, kulturgeopgrafi og evolusjonsbiologi til uttrykk, i en bok som tydelig peker fram mot Våpen, pest og stål. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Jared Diamonds gjennombruddsbok The Third Chimpanzee regnes også som hans mest velskrevne. Her kommer for første gang Diamonds særegne kobling mellom historie, kulturgeopgrafi og evolusjonsbiologi til uttrykk, i en bok som tydelig peker fram mot Våpen, pest og stål.

Vi mennesker deler 98 prosent av genene våre med sjimpansene. Men det er mennesket som dominerer planeten, som har grunnlagt sivilisasjoner og religioner, utviklet avansert vitenskap og mangfoldige kommunikasjonsformer, bygget byer og skapt kunstverk som tar pusten fra en. Sjimpansene forblir dyr som primært er opptatt av å dekke sine grunnbehov og holde seg i live. Hva er det ved disse to prosentene DNA-forskjell som har skapt et slikt skille til våre evolusjonære tremenninger?

I denne fascinerende, provoserende og svært underholdende boka utforsker Jared Diamond hvordan menneskedyret på bemerkelsesverdig kort tid utviklet kapasiteten til å herske over jorda. Og samtidig til å ødelegge den fullstendig.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Spartacus
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788243009417
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
The third chimpanzee

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

F
Finn H. Sandberg – 22.06.2016

– En god bok som gir en alternativ innsikt i hvordan vi og verden er blitt. Dessverre hadde jeg lest Diamonds to andre bøker før denne og det ble litt reprise. Heldigvis har forfatteren tatt med en liten oppjustering fra 1. utgaven på slutten av boka. Språket og forklaringene er veldig pedagogisk og godt . Absolutt lettlest!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den tredje sjimpansen:

Se flere

Logg inn

Handlekurv