Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En kort introduksjon til evolusjonspsykologi

Mennesket er et resultat av evolusjonsprosessen. Denne prosessen har formet vår menneskelige natur; vår psykologi er et resultat av evolusjon. Denne boken gir en kort introduksjon til evolusjonspsykologi som forskningstilnærming. Les mer

289,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Mennesket er et resultat av evolusjonsprosessen. Denne prosessen har formet vår menneskelige natur; vår psykologi er et resultat av evolusjon. Denne boken gir en kort introduksjon til evolusjonspsykologi som forskningstilnærming.
Forfatterne tar utgangspunkt i sin egen og internasjonale kollegaers forskning på menneskets evolverte seksuelle psykologi. Stoffet er organisert rundt følgende temaer: Grunnleggende evolusjonsbiologisk og evolusjonspsykologisk teori. Evolusjonspsykologiens anvendelse innen forskjellige fagdisipliner som utviklingspsykologi, sosialpsykologi, personlighetspsykologi og klinisk psykologi. De spesifikke teoriene som forklarer kjønnsforskjeller og kjønnslikheter, som seksuell strategiteori og seksuell konfliktteori. Evolusjonspsykologisk forskning på seksuell psykologi, inkludert seksuell atferd, lyst og partnerpreferanser, følelser som anger og sjalusi, tolkning av signaler på seksuell interesse, flørt, Tinder-bruk og faktisk partnervalg. Kritikken mot evolusjonspsykologien.
Boken tilbyr altså både en teoretisk og en empirisk fundert tilnærming til en kompleks og relativt ny forskningsdisiplin. Den er særlig relevant for studenter i psykologi og andre som er opptatt av kjønn og seksualitet.
Leif Edward Ottesen Kennair er professor i personlighetspsykologi, og Mons Bendixen er professor i sosialpsykologi, begge ved Institutt for psykologi ved NTNU. Trond Viggo Grøntvedt har PhD og har gjennomført en postdoc ved samme institutt. Kennair har skrevet og redigert en rekke bøker. Sammen og med andre har de en rekke vitenskapelige artikler og kapitler om bokens temaer.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
178
ISBN
9788245036053
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm
Serie
En kort introduksjon til

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En kort introduksjon til evolusjonspsykologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Norge
Ny!

Norge

Reidar Müller
Innbundet 
393,- 449,-
Bibelen
Ny!

Bibelen

Kjell Arild Pollestad
Innbundet 
655,- 749,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Ida

Jørn H. Hurum
Innbundet 
299,- 329,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv